Auto plné uprchlíků skončilo v Bečvě. Po dvou mužích policie pátrá

Foto: KŘP ZK
VSETÍNSKO – V honičku jako z filmu se změnila běžná silniční kontrola, kterou v pondělí prováděli vsetínští policisté v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. Poté, co zastavili vozidlo s polskou poznávací značkou, před nimi začal řidič ujíždět. Rychlou jízdu však nezvládl a skončil s převráceným vozidlem v řece. Následně vyšlo najevo, že auto bylo plné uprchlíků.

V pondělí odpoledne hlídka vsetínské dopravní policie kontrolovala dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci Nový Hrozenkov. Krátce po šestnácté hodině chtěli policisté zastavit automobil značky Volkswagen, který jel v obci rychlostí 68 km/hod.

Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a naopak začal policistům ujíždět ve směru na obec Halenkov. Mezi obcemi Halenkov a Huslenky řidič odbočil mimo komunikaci a po louce ujížděl k řece Bečvě. V ní nakonec automobil skončil převrácený na boku.


„Z havarovaného vozidla postupně vylezlo šest osob, které se snažily z místa uprchnout na druhý břeh. Čtyři osoby se policistům podařilo vypátrat, dva muži, pravděpodobně řidič a jeho spolujezdec, z místa utekli,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.


Na místě po mužích pátralo 15 policistů a zanedlouho nad okolím havárie létal i přivolaný policejní vrtulník.


„Čtyři zajištění cizinci z Blízkého východu bez cestovního dokladu, kteří na našem území tedy pobývali neoprávněně, museli být lékařsky ošetřeni ve vsetínské nemocnici. Policisté budou následně s migranty provádět další procesní úkony a mimo jiné je budou za přítomnosti tlumočníka vyslýchat,“ pokračoval Jaroš.


Vsetínští kriminalisté žádají o pomoc i veřejnost. Dva muži, kteří měli v pondělí po šestnácté hodině utéct z místa havárie v katastru obce Halenkov, jsou pravděpodobně taktéž cizinci a není vyloučeno, že je mohl během uplynulých hodin někdo vidět.

Kriminalistům by určitě pomohly i záběry z kamer umístěných v automobilech, jež se mohly s tmavým vozidlem značky Volkswagen Touareg s polskou mezinárodní poznávací značkou střetnout. Případné informace přijmeme na kterékoliv policejní služebně či prostřednictvím linky 158,“ uzavřel Petr Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x