Autobusové spoje se vracejí do plného provozu

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Po přestávce vynucené epidemií COVID-19 se vracejí do provozu školní spoje, ale také většina ostatních autobusových spojů. Serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

„Spoje byly pozastaveny kvůli omezení provozu škol a dalších zařízení, nebylo je však možno ihned po obnovení činnosti v těchto zařízeních vrátit do provozu v plném rozsahu, protože epidemie zasáhla i řidiče, a dopravci tak neměli dostatek personálu k plnému obnovení provozu. Tento stav se postupně zlepšuje a to umožňuje zahájit provoz většiny obvyklých spojů,“ řekl náměstek hejtmana do dopravu Radek Doležel.

„Již od pátku 4. prosince 2020 bude v oblasti Kroměříž zahájen plný provoz všech linek, včetně linek dálkových a všechna omezení související s COVID-19 budou zrušena. K obnovení ostatních školních spojů na území celého Zlínského kraje pak dojde od pondělí 7. prosince, kdy zároveň bude obnovena většina ostatních spojů,“ upřesnil náměstek Radek Doležel.

Nadále zůstane omezen provoz linek dálkových, kdy pojedou pouze vybrané spoje, a to až do 31. 12. 2020, a zcela zastaven bude stále provoz nedělních spojů na bohoslužby, až do doby plného obnovení bohoslužeb v našich kostelích. Další podrobnosti jsou k dispozici na webu: https://www.id-zk.cz/castecne-obnoveni-provozu-skolnich-spoju-od-23112020.

Informace je možno získat také u Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje, tel. 739 219 254 nebo mailem na adrese brachtl@koved.cz.

Provoz vlaků omezen nebyl a i nadále zůstává zachován v plném rozsahu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x