Autobusy i MHD čeká prázdninový režim

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ - V návaznosti na mimořádná opatření vlády proti šíření koronavirové infekce, kdy jsou až do odvolání uzavřeny pro žáky a studenty školy a školská zařízení, budou omezeny autobusové linky v kraji. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

V souvislosti s mimořádnými opatřeními, které v úterý 10. března vydalo Ministerstvo zdravotnictví, budou ve Zlínském kraji upraveny jízdní řády linkových autobusů. Protože jsou uzavřeny základní, střední, vyšší odborné i vysoké školy, pojedou autobusy od pondělí 16. března 2020 v prázdninovém režimu. To znamená, že omezení autobusových spojů se týká především ranních a odpoledních spojů, které zabezpečují přepravu žáků a studentů do škol.

„Omezení autobusové linkové dopravy platí do odvolání, minimálně však 14 dnů. Vlakové spoje zůstávají v plném rozsahu a prázdninový režim se jich netýká,“ poznamenala Kousalová.

Ze stejných důvodů zavádí prázdninový režim také MHD Vsetín, a to od čtvrtka 12. března. Až do otevření škol nebudou tedy jezdit ranní a odpolední školní spoje. „Zároveň ve všech autobusech probíhá jako preventivní opatření proti nákaze koronavirem zvýšená četnost dezinfekce prostor, zejména madel,“ sdělil starosta Jiří Růžička.

Toto opatření platí až do doby, kdy bude nařízení vlády zrušeno. „Pokud budeme zavádět ve vsetínské MHD další opatření, budeme cestující neprodleně informovat, “ uzavřel Růžička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x