Autobusy vsetínské MHD vyjedou podle nových jízdních řádů

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vsetín)
VSETÍN - V neděli 15. prosince vejdou v platnost nové jízdní řády městské hromadné dopravy (MHD) ve Vsetíně. Autobusy podle nich budou jezdit až do 12. prosince 2020, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Jana Raszková.

Městskou hromadnou dopravu obstarává na území Vsetína společnost ČSAD Vsetín. S městem má na její zajištění uzavřenu smlouvu až do roku 2029.

Autobusy přepravují cestující na celkem jedenácti linkách MHD. „Oproti stávajícímu jízdnímu řádu se změny v tom novém dotknou celkem čtyř linek,“ přiblížil starosta Jiří Růžička a současně upozornil: „Vzhledem k tomu, že v jízdních řádech příměstské dopravy, kterou objednává Zlínský kraj, dochází na poslední chvíli ke změnám, bude ještě třeba v následujícím období odladit některé návaznosti spojů mezi MHD a příměstskou dopravou.“

Linka č. 2 Jasenka, U Zemánků – Jasenice I a zpět – spoj číslo 6 je uspíšen o 8 minut. Na linku jsou také přidány spoje číslo 44 a 53 jedoucí o víkendech a státních svátcích v úseku autobusové nádraží – Jasenka a zpět. Na spojích číslo 2, 3, 6, 7, 42 a 51 je pak zrušeno omezení v době letních prázdnin (omezení pro období 23. 12. 2019 – 3. 1. 2020 zůstává ponecháno).

Linka č. 4. Janišov, točna – Jasenice I a zpět – zrušeno je obsluhování zastávky Lipta z důvodu nedořešeného otáčení spojů. Tato zastávka je dostatečně obsluhována příměstskou autobusovou dopravou.

Linka č. 6 Sychrov – Rybníky, konečná a zpět – zrušen je spoj č. 88.

Linka č. 7 Rokytnice, sídliště – Sychrov a zpět – přidány jsou spoje č. 27, 29 30, 31, 32, 33, 34 a 36, jedoucí v sobotu, neděli a státních svátcích, a to v úseku z autobusového nádraží do sídliště Rokytnice a zpět.

Veškeré nové jízdní MHD platné v období 15. prosince 2019 do 12. prosince 2020 najdou lidé na webových stránkách města. Tamtéž jsou zveřejněny také vlakové jízdní řády pro spoje na tratích č. 280 (Hranice – Střelná a zpět) a 282 (Vsetín – Velké Karlovice a zpět).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x