Automatické napouštění vody i perličková koupel. Kroměřížské sociální služby budou mít speciální vany

Kroměřížské sociální služby pořídí nové speciální bezbariérové vany. Foto: SSKM
KROMĚŘÍŽ- Sociální služby města Kroměříže pořídí v příštím roce čtyři nové bezbariérové zvedací a polohovací vany s bočním vstupem pro své klienty. Vany budou instalovány ve třech pobytových zařízeních spadajících pod SSKM – dvě v Domově pro osoby se zdravotním postižením Barborka a po jedné v Domově pro seniory U Kašny a Domově se zvláštním režimem Strom života.

„Nové vybavení zvýší komfort a zlepší služby poskytované klientům ve zmíněných pobytových zařízeních. Zároveň také usnadní fyzicky velmi náročnou práci zaměstnancům v domovech,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Půjde o elektricky výškově nastavitelné vany s bočním vstupem, které musí splňovat požadovaná kritéria, mezi něž patří především rozměry a nosnost, nízká nástupní výška, možnost náklonu vany, automatické napouštění vody, termostatické ventily pro napouštění a sprchování, teploměr monitorující teplotu, perličková koupel a další.

„Jde o poměrně nákladné vybavení. Vyhlášením veřejné zakázky a nákupem polohovacích van v rámci celé organizace se nám podařilo vysoutěžit výhodnou cenu. Za jednu vanu při koupi čtyř kusů zaplatíme necelých 319 tisíc korun včetně DPH. Vany budou hrazeny z vlastních finančních zdrojů organizace. Cena zahrnuje také instalaci van, dopravu a další služby s nimi spojené,“ uvedla ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Zdroj: město Kroměříž

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x