Baťův kanál zahájí plavební sezónu

foto: Baťův kanál
VESELÍ NAD MORAVOU – Známý Baťův kanál tradičně odemkne své plavební komory v neděli 1. května. Slavnostní zahájení plavební sezóny proběhne nejen ve Spytihněvy, ale také ve Veselí nad Moravou

V letošním roce se plavební sezóna na Baťově kanálu symbolicky zahájí 1. května nejen oficiálně ve Spytihněvy, ale také ve Veselí nad Moravou, vzdáleného jen necelých 15 kilometrů od slováckého centra – Uherského Hradiště.

Ve Veřejném přístavu se návštěvníci můžou těšit na pestrý doprovodný program, který vypukne ve 14:00 hodin. Vystoupí například kapely Helemese a FreeTom, připravené budou také plavby pro veřejnost nebo stezka pro malé námořníky. Ti se následně budou moci vyřádit na skákacím hradu. Veřejnosti se otevře i planetárium v místní hvězdárně. Těšit se můžete i na program (nejen) pro děti ve vinařství.

Ani hlady příchozí nezemřou. Zajištěno je bohaté občerstvení a opékání špekáčků. Romantiky potom naláká májový piknik v parku. Piknikové balíčky si návštěvníci budou moci vyzvednout v kavárně „V parku“ po předchozí telefonické domluvě od 14:00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x