Bazén ve vsetínských městských lázních prochází tlakovou zkouškou

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Rozsáhlá rekonstrukce městských lázní se dostala do své poloviny. V těchto dnech je bazénová vana napuštěna vodou a podstupuje tlakovou zkoušku. Pokud při ní a také při následných pracích nedojde k problémům, měla by být rekonstrukce ukončena v závěru letních prázdnin tak, aby si první návštěvníci mohli užívat vodních radovánek v opravených lázní se startem nového školního roku, řekla serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Lázně byly otevřeny v roce 1961 a za dobu existence prošly řadou úprav a modernizací. Mezi ty největší patřila rekonstrukce prosklené stěny směrem k Sokolovně, modernizace úpravny vody a vodoléčby, snížení hloubky plaveckého bazénu a odstranění skokanské věže, stavba tobogánu, úpravy šaten a rekonstrukce přiléhajících prostor restaurace včetně prosklené stěny k bazénu a naposledy realizace přístavby s dětským bazénem a dalšími vodními prvky.

„Na začátku letošního roku jsme zahájili další rekonstrukci, která patří svým rozsahem k historicky vůbec největším. Předběžná cena díla je totiž 47 milionů korun bez DPH,“ přiblížil starosta Jiří Růžička s tím, že hlavní 25metrový plavecký bazén bude během rekonstrukce nově obložen a vydlážděno bude i jeho okolí. Tubus 98metrového tobogánu bude nahrazen novým stejného tvaru a zásadních úprav se dočká i nástupní věž do tobogánu. V rámci řešení bezbariérovosti budou zrušena brodítka mezi sprchami a bazénem a zvenku mezi terasou a travnatou plochou dojde k instalaci hydraulické plošiny pro invalidy. Nové budou i sprchy, WC kabiny, sušárny, ale například i veškeré šatní skříňky, které dostanou čipové zámky, a převlékací kabiny. Výměnu hydroizolace a podlahy pak podstoupí finská sauna. „K zásadním úpravám dojde i v místech, kam se návštěvník nedostane. Rekonstrukce se dotkne vzduchotechniky, rozvodů elektřiny, bazénové technologie a kogenerační jednotky pro společnou výrobu tepla a elektrické energie, jejímž palivem bude zemní plyn,“ doplnil místostarosta Tomáš Pifka, který je zároveň jednatelem Vsetínské sportovní, jež lázně provozuje.

V současné době probíhá klíčová fáze rekonstrukce. „Bazén jsme z důvodu týden trvající tlakové zkoušky napustili vodou. Testuje se těsnost samotné bazénové vany včetně nových podvodních světel. Pokud vše dopadne dobře, bude možné po vypuštění vody přistoupit k pokládání obkladů,“ uvedl ředitel Vsetínské sportovní Ivo Kousal, podle nějž dodavatel stavby zatím plní harmonogram, a tak lze v současné době předpokládat dokončení prací v závěru srpna a znovuotevření lázní od začátku září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x