Během Týdne kultury na Valašsku se podařilo vybrat 180 tisíc korun. Pomohou mobilnímu hospicu

Předání šeku. Foto: Resort Valachy
VELKÉ KARLOVICE – Úctyhodných 180 000 korun. Taková je finální částka, která se podařila vybrat na pomoc potřebným během charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku. Ten se konal koncem prázdnin v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Získanou částku 120 tisíc korun převzali v závěru festivalu od pořadatelů a herce Jaroslava Duška zástupci mobilního hospicu Strom života z Nového Jičína. K této sumě se přidalo dalších 60 tisíc korun přímo od diváků.

Jaroslav Dušek se každoročně při Týdnu kultury vzdává části honoráře, i díky tomu můžeme letos opět pomoci tak významnou částkou Stromu života a přispět mu na provozní náklady spojené s návštěvami postižených rodin,“ přiblížila ředitelka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová, která společně s Jaroslavem Duškem předávala šek za pořádající Resort Valachy a zlínskou společnost HP TRONIC, jejíž je resort součástí.

Zcela spontánně a neplánovaně po předání symbolického šeku proběhla i neformální dražba sochy anděla a jeden z diváků tak přidal Stromu života dalších deset tisíc korun.

Návštěvníci také přispívali během festivalu přímo do kasičky nebo nákupem rukodělných výrobků u stánku hospicu a věnovali mu tak dalších více jak 50 tisíc korun,“ dodala Zuzana Vašutová.

Festival Týden kultury na Valašsku, jenž se tradičně odehrává na louce pod Spa hotelem Lanterna v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, nabídl během sedmi dnů devět divadelních představení pro dospělé i děti. Stejně jako loni je zhlédly téměř čtyři tisícovky návštěvníků. Atmosféru festivalových večerů podtrhla hudební vystoupení saxofonistky Nikol Naňákové a houslistky Alžběty Králové, nechyběla ani oblíbená párty zóna s občerstvením a drinky.

Festival se letos konal pošesté. Za tu dobu již pomohl částkou takřka milion korun. Během šesti let přinesl do Velkých Karlovic 59 představení, která zhlédlo 23 000 návštěvníků.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x