Benefiční ples ve Starém Městě finančně podpoří nemocnou Verunku a její rodinu

Lenka Vyhnalíková s dcerou Veronikou a synem Vítkem. Foto: rodinný archiv
STARÉ MĚSTO – Už za necelé dva týdny se ve Starém Městě u Uherského Hradiště uskuteční druhý ročník Benefičního plesu Nadačního fondu LOVE Dědině. Cílem plesu je finančně podpořit nemocnou Verunku a její rodinu.

Plesová zábava vypukne v sobotu 17. února v 19:30 ve staroměstské Sokolovně. Celým večerem bude provázet herec a moderátor David Vacke.

Akci zahájí předtančení skupiny Artem Dance Company z Uherského Hradiště. Dále se o kulturní program postará kapela Kumpáni. Proběhne charitativní dražba i bohatá tombola. Z akce si můžete odvézt svou karikaturu od Ivana Křemečka a Oldřicha Cimbálka,“ přiblížila program plesu zakladatelka Na Dědině Marie Kusáková.

Cena vstupenky je 650 korun. V ceně vstupenky je hodinová degustace vín od našich sponzorů a bohatý raut, který uspokojí i náročnější strávníky. Pro rezervaci stolu je potřeba napsat váš požadavek na email: kancelar@nadedine.cz,“ upřesnila Marie Kusáková.

Hlavním bodem programu plesu bude benefiční dražba na podporu patnáctileté Verunky a její rodiny.

Benefice podpoří nemocnou Verunku a její rodinu

Verunka se narodila v roce 2008 předčasně ve 26. týdnu, měřila 31 cm a vážila pouhých 730 gramů. Holčičce krátce po narození prasklo střevo, což mělo kvůli pozdní diagnostice za následek těžkou otravu krve. Následovalo okamžité převezení do nemocnice v Brně, kde Verunka prodělala několik operací, včetně operací očí, které bohužel nebyly úspěšné, a dítě zůstalo nevidomé.

Po půl roce přišla pro rodinu další rána, když byla Verunce diagnostikována epilepsie a dětská mozková obrna. Od čtyř let se Verunčin stav stabilizoval a holčička začala navštěvovat rehabilitační stacionář, kam chodila do školky. Malá bojovnice však musela podstoupit další operace achilovek, očí a obou kyčlí. Velký zádrhel ve vývoji Verunky představuje slepota, bez pomoci se nenají, neobleče ani nikam nedostane.

Verunka je obrovský mazlík, smíšek, sluníčko, které dodává energii,“ říká maminka Lenka, která se kromě Verunky stará také o zdravého syna Vítka.

Verunka je nyní patnáctiletá dívka, podle lékařů však její mentální věk odpovídá osmnáctiměsíčnímu dítěti. Navštěvuje speciální základní školu v Uherském Hradišti, chodí na pravidelné rehabilitace, plavání, neurorehabilitační terapie, její maminka se stále snaží zkoušet nové možnosti, ať už masáže, alternativní přístup či produkty pro zdraví a rozvoj Verunky.

Péče o Verunku je pro její maminku coby samoživitelku velice náročná a bez pomoci bohužel není schopna vše zajistit. Proto byl zřízen transparentní účet č. 2202240255/2010, kam mohou lidé zasílat libovolné částky. Peníze slouží na nákup zdravotních a výživových doplňků, rehabilitace, cvičení a mnoho dalšího. „Z celého srdce děkuji za jakoukoli pomoc,“ dodala paní Lenka.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x