Berani zaskočili Spartu. Při divoké výhře 6:4 se hattrickem blýskl obránce Gazda

Hokejisté Zlína si ve 29. kole extraligy vyšlápli na pražskou Spartu, kterou přestříleli 6:4. Foto: HC Sparta Praha
ZLÍN – Hokejisté Zlína oživili šanci na záchranu extraligy. Berani ve 29. kole nečekaně zvítězili na ledě favorizované Sparty 6:4 a snížili manko na předposlední Kladno na osm bodů. Životní zápas v pátek večer odehrál hostující obránce Daniel Gazda, který zaznamenal hattrick a přidal navíc jednu asistenci.

„My jsme teď v každém zápase outsider a neřešíme, jestli hrajeme na Spartě nebo s někým jiným. V kontextu našich dosavadních výkonů jsme zvyklí prohrávat a dneska jsme toho možná dokázali využít. I když jsme většinu zápasu ztráceli, tak jsme cítili naději na zvrat. Stále to pro nás byl hratelný výsledek. Nakonec nás zachránil Dan Gazda, který jako obránce vstřelil hattrick,“ uvedl asistent trenéra Zlína Luboš Rob.

Moravané těžkou šichtu zvládli i přesto, že v O2 aréně třikrát prohrávali, ale vždy těsný náskok favorita stáhli a v závěru nakonec byli přesnější i šťastnější.

Závěr byl ale infarktový. Sparta na konci střetnutí stupňovala svůj tlak a tři minuty před koncem základní hrací doby po úniku Řepíka se Sobotkou slavila vyrovnání na 4:4. Jenže závěr patřil hostům, jmenovitě Gazdovi, který nejprve vrátil Zlínu vedení a poté završil hattrick.

„Vstup do zápasu byl z naší strany všelijaký, Saša Salák pochytal hodně šancí Zlína, přesto jsme se dostali opakovaně do vedení. Ještě v půlce zápasu jsme měli zápas relativně pod kontrolou. Poslední třetina ale byla bohužel z naší strany katastrofa. Prohrála nám zápas. Klukům jsme opakovali, že nejsme v pozici, abychom kohokoli podceňovali, věděli jsme, že Zlín je houževnatý. Bohužel jsme absolutně nezvládli závěr,“ povzdechl si jeden ze sparťanských trenérů Jaroslav Hlinka.

Hokejisté Zlína se pokusí venkovní triumf potvrdit i před vlastním publikem. Už v neděli 5. prosince hrají doma s Pardubicemi.

HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín 4:6 (2:1, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Sobotka (Chlapík), 17. Chlapík (T. Pavelka), 34. Konečný (Mikliš), 58. Sobotka (Řepík, T. Pavelka) – 11. Honejsek (Okál, Mallet), 28. R. Veselý (Mamčics, Vopelka), 39. Gazda (Zabusovs, Michasenjok), 45. Zabusovs (Gazda, Hejcman), 59. Gazda (Michasenjok), 59. Gazda. Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Salák – Mikliš, Matuškin, T. Pavelka, R. Jeřábek, Poizl, Polášek – Řepík, R. Horák, D. Kaše – Chlapík, Sobotka, E. Thorell – Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad – Přibyl, Konečný, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hořava.

Zlín: Huf – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec, M. Novotný, Hanousek, Ferenc – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš, P. Sedláček, Flynn – Zabusovs, Hejcman, Michasenjok – Vopelka, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x