Běsnění pomatence ve Valašském Meziříčí: ukradl auto, napadl cestující a pokousal policistu

Ilustrační foto
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Jako smyslů zbavený řádil v minulém týdnu v ulicích Valašského Meziříčí osmadvacetiletý muž, který se dopustil hned několika trestných činů. Nejdříve oloupil řidiče o auto, následně napadal cestující v autobuse a své běsnění zakončil v prodejně, kde ho zpacifikovali policisté. Jednoho z nich agresor při zadržení pokousal.

Nejdříve krátce po sedmnácté hodině vběhnul před projíždějící osobní automobil, jehož řidič musel nuceně zastavit. Muž si následně lehl na kapotu, na což řidič logicky reagoval tak, že vysedl z vozu a snažil se jej odtáhnout.

Muž toho však využil a skrze dveře spolujezdce se dostal až za volant automobilu. A přestože se provozovatel vozidla ještě snažil vytáhnout klíče ze zapalování, nedokázal již zabránit tomu, aby se nyní již obviněný muž rozjel,“ popsal situaci policejní mluvčí Petr Jaroš.

Po několika metrech navíc poškozeného řidiče násilím vystrčil za jízdy z vozidla a ujel. Zraněný muž zůstal ležet na silnici, jeho poranění si vyžádalo lékařské ošetření.


Agresivní lupič ujel ještě několik stovek metrů, vozidlo odstavil a klíče zahodil. O několik minut později na nedalekém autobusovém nádraží nastoupil do autobusu.

V něm však dlouho nepobyl. Vzhledem k tomu, že se uvnitř autobusu choval jako smyslů zbavený a napadal cestující, byl ještě na nádraží z vozu vyhozen,“ pokračoval Jaroš.

Pomatenec následně vběhnul do nedaleké prodejny, kde pokračoval ve svém neurvalém chování. To už byla na cestě i policejní hlídka, která muže krátce poté za použití donucovacích prostředků zpacifikovala.

Při tom však agresor jednoho ze zasahujících policistů pokousal. Jelikož byl zadržený násilník dle výsledku testu pod vlivem návykových látek, byl nejprve transportován do kroměřížské záchytné stanice, ze které si jej policisté převzali až v průběhu následujícího dne,“ sdělil policejní mluvčí.


Vzhledem k tomu, že řidič oloupený o svůj automobil utrpěl vážné poranění nohy, převzali si vyšetřování krajští kriminalisté.

Obviněný muž je podezřelý ze spáchání trestných činů loupeže, výtržnictví, neoprávněného užívání cizí věci, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Petr Jaroš s tím, že v případě prokázání viny hrozí muži až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x