Bez Evropy. Slovácko na závěr sezony podlehlo Slavii a v lize skončilo páté

Záložník Slovácka Pavel Juroška (v modrém) při zápase na Slavii. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Do Evropy se nedostali. Fotbalisté Slovácka po dvou čtvrtých místech a účasti v základní skupině Konferenční ligy končí v české nejvyšší soutěži pátí. Celek z Uherského Hradiště v závěrečném pátém kole nadstavby prohrál v Edenu s domácí Slavií Praha 0:4. Čtyřmi trefami se proti svému bývalému klubu blýskl Václav Jurečka, který dvacátým zásahem v sezoně o jeden gól předstihl dosud nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka z Brna.

Hosté zahrozili pouze v první půli kapitánem Kadlecem, který po nakrátko rozehraném rohu a centru Trávníka zblízka dorážel nad. Jiné šance neměli. Zato domácí si užili loučení s Nigerijcem Olayinkou. V posledním zápase potvrdili, že měli v sezoně nejlepší ofenzivu i defenzivu.

Zápasy na Slavii máme jako přes kopírák. Nevím, jestli je to zdejší atmosférou nebo čím, ale dneska jsme neměli nic. Chyběla nám kvalita ve hře, byli jsme běžecky slabší. Od začátku jsem cítil, že to není ono,“ uvedl Svědík.

Pokud chcete proti Slavii uspět, musíte ve všech řadách podat maximální výkon. Když vám z toho vypadne jeden hráč, už je to problém a dá se to ještě zachránit, ale pokud třeba osm, to se zachránit nedá,“ ví dobře.

Hosté od začátku nebyli ve své optimální formě, bez některých opor se trápili. „Mrzí mě to. Chtěl jsem, aby se mužstvo pralo. Chtěli jsme to do toho šlápnout trošku víc, což se nestalo. Měli jsme nohy v medu, na Slavii jsme neměli. Soupeř vyhrál zaslouženě,“ uznal sportovně.

V základní sestavě Slavie nastoupil s kapitánskou páskou uzdravený Olayinka, pro něhož šlo o rozlučku ve vršovickém klubu. Sedmadvacetiletý Nigerijec strávil v Edenu pět let, po sezoně zamíří do srbského týmu Crvena zvezda Bělehrad. Naopak poslední zápas za Slovácko odehrál obránce Šimko, jenž po deseti letech v klubu končí.

Slavia Praha – 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)

Branky: 24., 41. z pen., 61. a 89. Jurečka. Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Machač – Starý (video). Žluté karty: Kadlec, Vecheta (oba Slovácko). Diváci: 14.771.

Slavia: Mandous – Douděra (72. Bořil), Holeš, Ogbu, D. Jurásek – Provod (72. Lingr), Oscar, Zafeiris (72. Pech), Olayinka (78. Šmiga) – Jurečka – Tecl (84. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Brandner (46. Vecheta), Havlík, Trávník (87. Kudela), Doski (46. Kalabiška) – Holzer (81. Šimko), Mihálik, Juroška (67. Sinjavskij). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x