Bez platného řidičáku, zato s alkoholem v krvi. O víkendu brázdilo silnice Uherskohradišťska hned několik hříšníků

Foto: Policie ČR
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Hned několik řidičů usedlo o uplynulém víkendu za volant i přes to, že jim v dřívější době policie řízení zakázala. V několika případech se řidiči před jízdou ještě navíc posilnili alkoholem.

Notně opilého čtyřiatřicetiletého řidiče Octavie kontrolovala policejní hlídka v sobotu 8. ledna hodinu po poledni v Traplicích. „Policisté při kontrole dokladů zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění a navíc ještě nadýchal 1,93 promile alkoholu,“ uvedla Milena Šabatová z Oddělení tisku a prevence krajské policie a dodala, že muži hrozí roční vězení za ohrožení pod vlivem návykové látky včetně zákazu řízení až na deset let.

Své řidičské oprávnění zřejmě dlouho neuvidí také řidič Felicie, který boural v sobotu mezi Žítkovou a Bojkovicemi. Muž při odbočování dostal na zasněžené silnici smyk a vyjel do protisměru. Tam bočně narazil do právě projíždějícího vozidla.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Přivolaní policisté provedli u obou účastníků nehody dechové zkoušky, které vyšly negativní. Následně z dostupné evidence zjistili, že řidič Felicie má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do března příštího roku,“ pokračovala Šabatová a dodala, že muž může za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí skončit až na dva roky za mřížemi.

Se zákazem řízení si těžkou hlavu nedělala ani třiatřicetiletá řidička vozidla značky VW Passat, kterou v sobotu odpoledne kontrolovala policejní hlídka v Nivnici. Roční zákaz řízení má platný od května minulého roku. „Policisté jí zakázali další jízdu a zároveň ji převezli do nemocnice k potřebným odběrům. Ženě totiž vyšel pozitivní orientační test na drogy,“ dodala Milena Šabatová.

Poslední hříšník projížděl v neděli dopoledne Velehradskou ulicí v Uherském Hradišti za volantem vozidla značky Dacia, kde jeho jízda také skončila. V dechu mu policejní hlídka naměřila 1,59 promile alkoholu. I tomuto řidiči hrozí pobyt za mřížemi a zákaz řízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x