Bezpečnost silničního provozu podpoří kraj částkou 700 tisíc korun

foto: kr-zlinsky.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlepšení přehlednosti přechodů pro chodce, osazení nových bezpečnostních prvků na pozemních komunikacích a realizaci preventivních, vzdělávacích a volnočasových programů v oblasti bezpečnosti silničního provozu podpoří v příštím roce Zlínský kraj prostřednictvím svého programu BESIP Zlínského kraje, který schválila krajská rada. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Pro tento program máme na příští rok přichystáno celkem 700 tisíc korun. Chceme tím pomoci ke snížení počtu nehod na přechodech pro chodce, místech pro přecházení i pozemních komunikacích a rovněž ke zkvalitnění dopravní infrastruktury obcí formou dopravně inženýrských opatření,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za dopravu.

Způsobilými žadateli o dotaci budou obce, v případě osvětových aktivit navíc také příspěvkové organizace zřizované územními samosprávnými celky, církevní právnické osoby, nadace a nadační fondy, spolky a zájmová sdružení právnických osob.

Program včetně formuláře žádosti je na úřední desce a webu kraje zveřejněn od 18. prosince, příjem a registrace žádostí o podporu pak potrvá od 21. ledna do 28. února příštího roku. O přidělení podpory rozhodnou orgány kraje v dubnu.

Zlínský kraj tento program realizuje od roku 2015, za tu dobu z něj přidělil dotace v celkové výši přesahující tři miliony korun.