Bezpečný průjezd přes havarijní most v Jasence zajistí ocelové provizorium

foto: ŘSZK
VSETÍN – Silničáři zabezpečili průjezd přes havarijní most ve Vsetíně – Horní Jasence. Položili ocelové provizorium a začaly přípravy na výstavbu nového mostu.

Červencová prohlídka a odborné posouzení technického stavu mostu ev. č. 05735-8 specialistou ukázaly, že most, který byl doposud ve velmi špatném stavu, se dostal do stavu havarijního. Ředitelství silnic Zlínského kraje, které je majetkovým správcem silnic II. a III. třídy, okamžitě zareagovalo. A už 23. srpna bylo na havarijní most položeno ocelové mostní provizorium. To umožní až do doby stavby nového mostu bezpečný průjezd vozidel.

 „Mostní objekt je v takovém stavu, kdy provádění běžné údržby nemůže prodloužit jeho životnost, respektive zvýšit zatížitelnost. Most je nutno zásadně rekonstruovat,“ uvedl posuzovatel technického stavu ve svém hodnocení.

„Technický stav mostů na krajské silniční síti systematicky sledujeme. Pokud nastanou vlivem stárnutí a povětrnostních vlivů na mostě takové změny, že už se dostává do kategorie havarijní, děláme vše pro to, abychom zde jednak zajistili bezpečnou jízdu vozidel, jednak abychom začali pracovat na trvalém řešení problému, kterým je zpracování projektu, vyřízení stavebního povolení a výstavba nového mostu. Ocelové mostní provizorium do té doby umožní motoristům, aby tímto místem po hojně využívané silnici nadále projížděli,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Ředitelství už vybralo zhotovitele projektu nového mostu. Předpokládá se, že stavba by mohla být zahájena ve druhé polovině roku 2023 nebo v roce 2024.

Havarijní most se nachází ve Vsetíně – Horní Jasence na silnici, která spojuje Vsetín přes Dušnou a Valašskou Bystřici s Rožnovem pod Radhoštěm. Nedaleko se nachází na stejné silnici ještě jeden most, který je ve velmi špatném technickém stavu. I na jeho přestavbu si už nechalo Ředitelství silnic Zlínského kraje zpracovat projektovou dokumentaci.

„Existuje možnost, že bychom obě stavby realizovali současně,“ doplnil ředitel ŘSZK.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x