Bikemaraton Drásal se letos v Holešově pojede

Foto: drasal.cz
HOLEŠOV - I když ještě stále není jasné, jaký model závodníky a diváky čeká, jedno je jisté. Legenda mezi českými bikemaratony a průkopník MTB podniků v České republice Bikemaraton Drásal České spořitelny letos odstartuje, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí holešovské radnice Hana Helsnerová.

Závod se tradičně uskuteční pod křídly seriálu Kolo pro život a je naplánován na termín 4. července. „Zatím nelze s jistotou říci, jaká nastane situace, do jaké míry budou rozvolněné podmínky a jaká vládní nařízení budou platit. Proto organizátoři pracují s několika verzemi a konečné rozhodnutí sdělí pravděpodobně až v druhé půli června,“ konstatovala Helsnerová.

Určitě se však pojedou trasy, které dělají Drásala Drásalem. V 5.30 tedy tradičně odstartuje závod Force OBR Drásal,  který je svojí délkou a náročností jedinečnou trasou v České republice. Následovat bude tradiční trasa A na 117 kilometrů a chybět nebude ani půlmaratonská trasa B. Organizátoři zvažují také zařazení trati C a rodinné jízdy. Stejně tak ještě není rozhodnuto, jak budou vypadat dětské závody, ale i v tomto případě platí, že pořadatelé mají zájem o jejich uskutečnění a snaží se nelézt co nejschůdnější možnosti.

Cyklisté o tento závod i letos projevují obrovský zájem a prahnou po příležitosti pořádně šlápnout do pedálů a poměřit si síly s ostatními závodníky. Na každou ze základních tras (A a B) je již nyní přihlášeno více než 300 závodníků. Vzhledem k tomu, že počet závodníků bude muset být regulován, může se stát, že nebudou všichni zájemci uspokojeni. Pokud se ale nařízení rozvolní a bude možné zařadit do závodu více bikerů, nabídnou pořadatelé možnost registrace ještě v den závodu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x