Bod z Mladé Boleslavi. Hodně nebo málo?

Foto: Fastav Zlin
MLADÁ BOLESLAV - Duel 27. kola Fortuna ligy byl samozřejmě důležitý pro domácí, ovšem ještě větší význam měl pro hosty ze Zlína, kteří stále k vlastní nelibosti drží až 14. pozici v ligovém pelotonu. A tak Zlíňané moc dobře věděli, že to bude pořádná bitva.

Ve městě aut se „Páníkboys“ dostali téměř zadarmo do vedení. Ve 21. minutě vystřeli Jawo a obránce Tatajev naprosto dokonalou a přesnou tečí uspal gólmana Stejskala, který zašel smutně pro míč do sítě.

Žlutá radost ale byla jako u pampelišek, za chvíli odkvetla. Hosté za tři minuty inkasovali, podruhé po sobě po vhazovaném autu. Domácí Budínský se dostal sám před Dostála a ani zlínský brankář neměl pražádný nárok.

Ve druhé půli se do šancí tlačili domácí, Zlín rozbíjel dlouhou aktivitu častějším střídáním, trenér Páník měl šťastnou ruku, když poslal na hřiště Bartošáka a ten skluzem zabránil gólové střele domácích.

V 60. minutě volali hosté po penaltě, když v šestnáctce padl Janetzký, totéž po rozhodčím Proskem žádali v samém konci domácí, když Cedidla dotíral na domácího Maška.

„Bod bereme, odsud se moc bodový vývoz nekonává,“ konstatoval po utkání trenér Zlína Páník.

Remíza 1:1 je pro hosty vcelku cenná, v sobotu moc důležitý domácí duel s Příbramí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x