Bohdalová si do Hradiště pro cenu nakonec nepřijela

Zmrzlinový kornout za Jiřinu Bohdalovou převzal dramaturg Jaroslav Sedláček. Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Organizátoři Letní filmové školy opět rozdávali výroční ceny. Jednu z nich si měla převzít také herečka Jiřina Bohdalová, která se však nakonec na slavnostní večer nedostavila. Cenu za ni převzal dramaturg Jaroslav Sedláček.

Asociace českých filmových klubů ocenila na Letní filmové škole hned několik umělců. Jedním z nich byla i oblíbená herečka Jiřina Bohdalová, která však do aktuálně nejfilmovějšího města České republiky nemohla přijet. Cenu tak za ni převzal dramaturg Jaroslav Sedláček. „Na jednu stranu je to pocta, skoro jako bych tu cenu dostával já! Ale samozřejmě je to jen záskok za paní Bohdalovou. Mnohem radši bych byl, kdyby tady paní Bohdalová mohla být s námi a tu cenu si převzala osobně. To by mi udělalo násobně větší radost,“ řekl s úsměvem Jaroslav Sedláček.

I když se herečka osobně dostavit nemohla, poslala kromě zaskakujícího kolegy také zdravici, kterou mohli diváci zhlédnout před promítáním filmu Vražda ing. Čerta, ve kterém hraje Bohdalová hlavní roli a který je pokládán za jeden z prvních českých feministických filmů. „Využili jsme toho, že paní Bohdalové je letos 90 let, což je samozřejmě úžasné. Hlavně jsme chtěli mladým divákům, kteří už filmy paní Bohdalové tolik neznají, připomenout, jak výjimečná je to herečka,“ uvedla k výběru letošní laureátky programová ředitelka Letní filmové školy Iva Hejlíčková.

Cenu pro Jiřinu Bohdalovou přijel do Uherského Hradiště předat osobně hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. „Paní Bohdalovou máme všichni rádi. Je to jedna z top hereček a umělkyň, takže cena je určitě v dobrých rukou,“ řekl s úsměvem Holiš, který letos navštívil Letní filmovou školu vůbec poprvé. Předání ceny se tak snažil poněkud ozvláštnit a společně s organizátory i diváky poslal herečce Jiřině Bohdalové pozdrav alespoň prostřednictvím on-line videohovoru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x