Boje o nemocnici pokračují, pirátka kritizuje schůzku Čunka s Rafajem z antimonopolního úřadu

Senátor a hejtman Jiří Čunek (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – Kritika postupu Hejtmana Jiřího Čunka ve věci stavby nové zlínské nemocnice neustává, ale ozývá se z více stran. Podle Čunka jsou to ale jen lži a pomluvy, jak sám uvedl ve své reakci adresované serveru Zlin.cz.

„Schůzka Rafaje a Čunka je hřebem do rakve objektivity úřadu,“ napsala ve svém komentáři členka kontrolního výboru kroměřížské radnice, pirátka Hana Ančincová a dodala: „Díky rozhodnutí Rafajova Antimonopolního úřadu může pokračovat stavba nové nemocnice ve Zlíně za více než osm miliard. Bohužel komunikaci a chování aktérů v kauze nové krajské nemocnice asi nezachrání ani propagace nové nemocnice, která vyšla kraj už na více než 900 tisíc korun“.

Podle ní se šéf takto významného úřadu nemá tajně pod rouškou tmy scházet s aktéry posuzovaných kauz. „Pak si už jenom málokdo může naivně myslet, že by na téma nové nemocnice nedošlo, byť důvodem setkání byla údajně nově připravovaná novela zákona senátora a hejtmana Jiřího Čunka,“ uvedla Ančincová.

Na kritiku ze strany pirátů, ale například i z poslaneckého klubu sociálních demokratů, kteří viní Čunka z toho, v jak neutěšeném stavu je dnes zlínská Baťova nemocnice, zejména její interní obory, reagoval senátor a hejtman Zlínského kraje protiútokem.

„Žijeme ve zvláštní době. Jsou mezi námi zájmové skupiny, kterým nezáleží na tom, aby občané našeho kraje dostali tu nejlepší zdravotní péči. Kvůli dosažení svých cílů lžou, podávají falešná trestní oznámení a plní si pouze své politické cíle, aby zmařili dobrou práci kraje,“ začal Čunek svou odpověď.

Pokračoval ujištěním, že výběrová řízení kraj provádí profesionálně a dobře. „Proti nové nemocnici nestojí obyčejní lidé, kteří mají jen jiný názor, ale ti, kteří mají téměř neomezené finanční prostředky a vliv do podnikatelské sféry. Proto není divu, že se jim daří prosazovat do celostátních médií lživé informace o tom, že jsme vyšetřování policií ve věci ÚOHS, přičemž to není pravda. Policie se v této věci na hejtmanství neobrátila,“ uvedl Čunek.

Na komentář kroměřížské pirátky pak odpověděl v závěru článku slovy: „Jestli nějaký pisálek, který chce poškodit jak mě, tak ÚOHS, napíše, že se jednalo o utajovanou schůzku, tak opak je pravdou. Byla řádná, ohlášená a konala se na krajském úřadě, pod dohledem kamer, kde všichni mohli vidět naše setkání“.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x