Brodští zastupitelé plánovanou stavbu místní komunikace zamítli

Foto: televize TVS
UHERSKÝ BROD - Na svém posledním jednání zastupitelé města Uherský Brod definitivně zamítli plánovanou výstavbu místní komunikace v Havřicích. Vyšli tak vstříc přání občanů, kteří byli proti tomuto záměru.

Nově vznikající územní plán města Uherský Brod počítal s možností propojení místní části Havřice s ulicí Prakšická. Tato alternativa se ale setkala s mnoha výhradami občanů, kterým by se výstavbou

místní účelové komunikace zhoršily podmínky pro život a bydlení. Jejich peticí se proto zabývalo poslední jednání brodských zastupitelů.

Na základě veřejného projednání k územnímu plánu jsme dostali několik námitek proti tomuto propojení. Následně přišla na město také petice, kterou se zastupitelstvo zabývalo. Výsledek je takový, že zastupitelé odmítli propojení, které by mělo vést přes zemědělské družstvo, uvedl starosta Uherského Brodu Ferdinand Kubáník.

Vedení města teď bude hledat nové řešení, které do budoucna v lokalitě Nad zámkem pomůže rozmělnit dopravu. Už dnes má vytipované jiné výjezdní trasy, které zajistí optimální spojení této velké obytné lokality s ostatními částmi města.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x