Bulíř vyhnal Kašíka na střídačku, Berani vyšli v Plzni bez gólu i bodů

Hokejisté Zlína nezvládli páteční dohrávku v Plzni, jsou blízko sestupu. Foto: HC Škoda Plzeň
ZLÍN – Hokejisté Zlína se nevyhnutelně řítí do Chance ligy. Berani nenavázali na předchozí velmi dobrý výkon z domácího duelu s Libercem, popáté v sezoně vyšli střelecky naprázdno a v páteční dohrávce 43. kola prohráli na ledě Plzně 0:4. Svěřenci trenéra Jenáčka tak na předposlední Kladno ztrácejí propastných čtrnáct bodů a opět se tak přiblížili sestupu z nejvyšší soutěže.

Do Plzně jsme přijeli s pokusem urvat nějaké body po dobrém utkání s Libercem, bohužel se nám to ale nepovedlo. První třetinu jsme přečkali, i když jsme mohli inkasovat, ovšem i my jsme tam měli šance, bohužel jsme se neprosadili. Vstup do druhé části byl slušný, měli jsme tam možnosti, pak jsme ale udělali hloupé fauly. Věděli jsme, že je Plzeň silná v přesilovkách, což se potvrdilo a dneska nám to tam napadalo. Domácí, jak se dostali do vedení, tak pak hráli výborně a prokázali proč jsou na čtvrtém místě tabulky a my poslední,“ zhodnotil duel hostující trenér Luboš Jenáček.

Zlínské hokejisty srazila do kolen na západě Čech opět nepřesná koncovka a nedisciplinovanost na ledě. Berani vyfasovali celkem devět dvouminutových trestů, Plzeňští potrestali nedovolené zákroky soupeře hned třikrát.

Po bezbrankové úvodní třetině domácí o výhře rozhodli čtyřmi brankami v prostřední dvacetiminutovce, čistým hattrickem za 8 minut a 4 vteřin se blýskl kanonýr Michal Bulíř, druhou nulu v řadě vychytal Dominik Pavlát, jenž natáhl svoji neprůstřelnost na 152 minut.

„Pro nás bylo nestandardní, že jsme týden nehráli zápas. Nejprve jsme měli volno a pak jsme se vyloženě na Zlín připravovali. Hráče jsme upozorňovali, že soupeř bude bojovat o každý metr ledu. Hráli jsme ale od začátku, co jsme chtěli, rychle jsme otáčeli hru a soupeře jsme dostali pod tlak. Poté jsme ale od toho ustoupili a závěr první třetiny ale nebyl podle představ, klíčový okamžik bylo ubráněné oslabení 3 na 5, které bylo poměrně dlouhé. Od druhé třetiny už jsme byli na ledě lepší. Vynutili jsme si přesilovky, které jsme v rychlém sledu využili, což zápas rozhodlo v konečném pohledu. Chtěl bych klukům poděkovat, že nám s Václavem Baďoučkem dali dárek ke společným stým narozeninám,“ uvedl plzeňský trenér Miloš Říha.
Zlín zůstává o víkendu v Plzni, kde bude trénovat a poté se přesune k utkání v Karlových Varech, které je na programu v neděli 13. února od 15.30.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávka 43. kola –

HC Škoda Plzeň – PSG Berani Zlín 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Mertl (Blomstrand, G. Thorell), 29. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 32. Bulíř (Mertl, Schleiss), 38. Bulíř (F. Suchý). Rozhodčí: Lacina, Obadal – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Plzeň: Pavlát – J. Holý, L. Kaňák, Kremláček, Graňák, Budík, J. Kindl (46. Kvasnička) – Dufek, Mertl, M. Lang – F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý – Schleiss, Kodýtek, Blomstrand – Malát, G. Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Zlín: Kašík (32. Huf) – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka – Mallet, Claireaux, Honejsek – Zabusovs, R. Veselý, Kubiš – Michasjonok, Hejcman, Köhler – Okál, Makarenko, P. Sedláček – Karafiát. Trenér: L. Jenáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x