Byli vyhlášeni nejlepší sportovci města Zlína za rok 2019

Foto: MěU Zlín
ZLÍN – Vyhlášení nejlepších sportovců města Zlína za rok 2019 se mělo původně konat 17. března formou slavnostního večera v Kongresovém centru Zlín. Z důvodu pandemie koronaviru a následně vyhlášeného nouzového stavu byli organizátoři nuceni ocenění nejlepších sportovců odložit. Vyhlášení tak proběhlo ve čtvrtek 11. června, informoval server Zlin.cz mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

„Letošní vyhlášení nejlepších sportovců města bylo z důvodu proběhlé pandemie koronaviru velmi netradiční. V době nouzového stavu a nastavení přísných hygienických opatření neměl nikdo prostor ani myšlenky na vyhlašování výsledků. V rámci rady města a ve spolupráci s organizátorem akce jsme přemýšleli, na jaký termín akci přesunout. Nakonec jsme se rozhodli pro vyhlášení výsledků online formou v červnu s tím, že nejlepší sportovci obdrží ceny později. Všem oceněným sportovcům za celou radu města gratuluji,“ řekl primátor města Jiří Korec.

„Vyhlášeni byli jednotlivci a nejúspěšnější kolektiv za vynikající sportovní výsledky a vzornou reprezentaci města dle pravidel schválených Radou města Zlína. Ceny budou vítězům předány 5. listopadu 2020 na „Večeru sportovců“ v Kongresovém centru Zlín,“ dodal František Pilka, předseda Komise tělovýchovy, mládeže a sportu.

Nejlepšími sportovci města Zlína za rok 2019 byli vyhlášeni:

  • nejúspěšnější sportovec města Zlína – triatlonista Petr Vabroušek;
  • nejúspěšnější sportovní kolektiv – sledge hokejový tým SHK LAPP Zlín;
  • nejúspěšnější zdravotně postižený sportovec – olympijská medailistka Petra Machů;
  • Cena primátora v kategorii mládeže – plavkyně Jana Přibylová;
  • Cena za mimořádný přínos zlínskému sportu – trenér plavání Petr Přikryl.