Čas vánoční, čas nabitý hokejem

Tomáš Fořt (Foto: www.hokej.zlin.cz)
ZLÍN - Končí poslední letošní reprezentační pauza, hokejová extraliga teď nabírá pořádné tempo. A to, že je čas vánoční, to jaksi v případě hokejistů zrovna nehraje roli, ba právě naopak.

V krátkém úseku mezi 18. a 30. prosincem se bude hrát o cenné body hned šestkrát.

Zlínští hlásí novou čtyřletou smlouvu pro centra první formace Tomáše Fořta. Sedmadvacetiletý útočník je spokojen.

„Chtěl jsem dlouhodobou smlouvu a jsem strašně rád, že s tím klub sám přišel,“ svěřil se klubovému webu. Na jaře důrazného hokejistu jen těsně minula pozvánka na mistrovství světa, překonal vážné zranění a tým na něho může na rozjíždějící se zápasové rychlodráze hodně spoléhat.

Šrámy vyléčil i brankář Čiliak, který hostuje ve Zlíně do konce kalendářního roku. Ještě by měl dostat příležitost. „Přes pomalejší začátek jde restart celého týmu do značné míry za ním,“ domnívá se trenér Robert Svoboda.

Už ve středu hrají Berani na ledě letos výborných Karlových Varů. V západočeském klubu se hodně daří exzlínským Rachůnkovi a Šenkeříkovi, patří k oporám.

A vánoční expres pak teprve dostane pohon. V pátek Vítkovice a v neděli rovněž na domácím ledě Olomouc. Na Štěpána do Plzně, 28. doma Kladno a konec roku, 30. prosince v Liberci.

Zlín je zatím desátý, výsledkově podstatně lepší venku než doma. Přitom fandové jsou letos podle trenéra Svobody i generálního manažera Hostáka skvělí.

Letošní podzim byl nejnavštěvovanější za posledních deset let,“ přidal pozitivum Hosták.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x