Centrem Kroměříže projede rallye, lidé se musí připravit na dopravní omezení

foto: Rallye Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Už v pátek Kroměříží projedou závodní speciály. Půjde o jeden z měřených testů 5. ročníku Rallye Kroměříž. Podobně jako tomu bývá u Barum Rally, jeden ze závodních okruhů bude městská rychlostní zkouška. Její start je naplánovaný na 18.45 hodin. Lidé se ale musí připravit taky na dopravní omezení, které s sebou závod přináší.

V pátek se centrem Kroměříže budou prohánět závodní speciály. Do městské rychlostní zkoušky totiž vyrazí závodníci Rallye Kroměříž. Lidé se ale zároveň musí připravit na dopravní omezení.

„Návštěvníky čeká atraktivní podívaná podobná zlínské rallye, jejíž součástí je také městská zkouška,“ říká starosta Tomáš Opatrný.

Město nad letošní kroměřížskou rallye převzalo záštitu. „Automobilové závody mají spoustu příznivců, kteří si přijdou na své nejen při sledování závodních vozidel při průjezdu ulicemi Kroměříže. Samozřejmě apelujeme na organizátory, aby nic nepodcenili, vyznačili pečlivě divácké zóny i místa, kam lidé nesmí, a kladli důraz na bezpečný a bezproblémový průběh soutěže. A zároveň prosíme občany, aby strpěli dopravní omezení, která si závod vyžádá,“ dodává Opatrný.

Omezení dopravy se v pátek od 18 do 23 hodin dotkne ulic a náměstí Tovačovského, 1. máje, Husovo náměstí, Milíčovo náměstí, Masarykovo náměstí, Malý Val, Kovářská, Farní, Riegrovo náměstí, Komenského náměstí a Moravcova, Tylova, Šafaříkova a také napojení ulic Kollárova a Spáčilova na ulice 1. máje a Tovačovského. Mluvčí města Jan Vondrášek zároveň upozorňuje, že uzavírka omezí taky provoz MHD.

Závodní vozy si milovníci rallye budou moci prohlédnout už ve 14.30 hodin na Velkém náměstí. Samotná rychlostní zkouška začne v 18.45 hodin v Tovačovské ulici. Závodníci absolvují dva závodní okruhy a cílovou čáru protnou před kruhovým objezdem na Milíčově náměstí.

Letošní Rallye Kroměříž zahrnuje celkem 12 rychlostních zkoušek a závodníky čeká 130 ostrých kilometrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x