Černé skládky ničí přírodu ve Zlíně, strážníci žádají o pomoc veřejnost

Foto: MP Zlín
ZLÍN - S flagrantní neúctou k životnímu prostředí se v posledních dnech opakovaně setkali strážníci Městské policie Zlín. Objevili hned několik nových černých skládek, informoval server Zlin.cz jejich mluvčí Pavel Janík.

„Až neuvěřitelně působí fotografie z místní části Vršava, kde nezjištěný pachatel vyvezl stavební odpad v jednom případě do lesa a v druhém k tamní brokové střelnici,“ podělil se o své dojmy Janík.

Další případ zaznamenali městští policisté v ulici Fryštácká, kde u polní cesty někdo vyhodil odpad v plastových pytlích. A větší množství elektroodpadu i jiného odpadu se povalovalo taky poblíž cyklostezky spojující ulici Mladcovskou s místní částí Prštné.

Městská policie Zlín všechna místa zadokumentovala a předala k dalšímu řešení Odboru životního prostředí a zemědělství magistrátu města Zlína. Pokud se nepodaří zjistit původce černých skládek, půjdou náklady na jejich odstranění na vrub města. „Každý původce odpadu se ho přitom může zbavit legální cestou, více informací najdou lidé zde: https://www.tszlin.cz/ukladani-odpadu,“ připomněl mluvčí strážníků a vzkázal veřejnosti:

„Prosíme všechny o spolupráci. Pokud se stanete svědky toho, že někdo odkládá odpad, kam nemá, nebo dokonce zakládá černou skládku, ihned kontaktujte městskou policii na tísňové lince 156.“

Fyzické osobě, která neoprávněně založí skládku nebo odkládá odpady mimo vyhrazená místa, hrozí pokuta až do 50 000 Kč. V případě právnické osoby bývá takový postih obvykle v řádu statisíců.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x