Černý pasažér se pokusil vyhodit revizora z trolejbusu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - K dalšímu případu agresivního cestujícího v městské hromadné dopravě vyjížděla hlídka Městské policie Zlín do místní části Zálešná. Tentokrát chtěl černý pasažér vyhodit revizora z trolejbusu, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníkům zavolal revizor Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Chtěl ověřit totožnost muže, který jel MHD bez platného jízdního dokladu. O několik minut později se jeho volání na linku 156 opakovalo, kdy operačnímu důstojníkovi sdělil, že došlo k jeho napadení.

Hlídka na místě zjistila, že podezřelým z protiprávního jednání je 36letý muž ze Zlína. „Ten nejenže odmítl předložit revizorovi platnou jízdenku, ale navíc uvnitř trolejbusu konzumoval alkoholický nápoj. Když jej revizor upozornil, že je v MHD zakázána konzumace alkoholu, tak se na něj cestující obořil nejhrubšími nadávkami a dokonce ho uchopil za paži a snažil se jej vytlačit z vozu ven. To se již ale do situace vložil další zaměstnanec přepravce a po chvíli také strážníci,“ poznamenal Janík.

Orientační vyšetření následně prokázalo, že v organismu agresivního cestujícího je více než promile alkoholu. Svým neurvalým chováním si nijak nepomohl. Vedle postihu za porušení přepravního řádu jej nyní čeká také řízení o přestupku proti občanskému soužití, na který pamatuje zákon o některých přestupcích až dvacetitisícovou pokutou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x