Cestobraní zavede milovníky cestování do Indonésie, Afriky i na Aljašku

Foto: Cestobraní
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťské kino Hvězda přivítá koncem února pět cestovatelů, kteří se s návštěvníky 4. ročníku festivalu Cestobraní podělí o své zážitky z cest po zajímavých koutech světa. Povídat budou o Severní Americe, Indonésii, Africe nebo Aljašce z pohledu rybářské lodi.

Organizátoři festivalu pro návštěvníky připravili skutečně pestrou škálu destinací. „Moderátor večera Jiří Eibensteiner vezme přítomné stopem do Severní Ameriky, Gita Matlášková bude vyprávět o ochraně přírody v Indonésii. Se Štěpánem Míškem projedou Jižní Ameriku od rovníku po Buenos Aires a Markéta Kutilová povypráví o tom, jak se cestuje s dětmi Afrikou a Asií. Katarína Klusová se podělí o zkušenost s tříměsíční prací na rybářské lodi na Aljašce,“ přiblížila za organizátory Petra Kučerová.

Cestobraní se dvakrát muselo uskutečnit online, vloni se příznivci cestování v legendárním kině poprvé sešli osobně. „Byl to skvělý zážitek a zájem nás příjemně překvapil. Doufáme, že čtvrtým ročníkem se nám podaří na něj minimálně navázat,“ doufá jeden z organizátorů Marek Pochylý ze spolku Mysli Jinak. Ten kromě Cestobraní podporuje další smysluplné projekty jako Běh pro Paměť národa, Vyběhni v Movemberu s Uherskohradišťskou nemocnicí nebo networkingová setkání v HUBu123. 

Cestobraní se uskuteční v sobotu 25. února od 14 do 20 hodin, následovat bude neformální večírek s hudbou. Po celý den budou moci návštěvníci ochutnat speciality z bistra Zahradní veget nebo čaj z projektu Teabus.

Vstupenky na Cestobraní jsou k dispozici na webu Městských kin Uherské Hradiště zde.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x