Cestovní ruch ve Zlínském kraji je opět ve formě

foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Cestovní ruch ve Zlínském kraji se vrací do starých kolejí. Přispělo k tomu i hejtmanství, které rozdalo vouchery pro zaměstnance v první linii.

Celkem 2 488 voucherů v celkové hodnotě 8,7 milionu korun uplatnili od loňského září do letošního června zdravotníci a pracovníci sociálních služeb ve vybraných hotelech a penzionech Zlínského kraje. Ty jim kraj věnoval jako poděkování za nasazení a obětavost při zvládání pandemie covid-19.

„Společně se statutární náměstkyní Hanou Ančincovou a náměstkyní Olgou Sehnalovou jsme v loňském roce vytvořili nový dotační program, jehož cílem bylo podpořit turismus ve Zlínském kraji po jeho útlumu způsobeném pandemií covid-19 a zároveň vyjádřit za celé vedení kraje poděkování našim pracovníkům ve zdravotnictví a sociálních službách, kteří v první linii projevili zvýšené úsilí při zvládání pandemie,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj kraje, dotace a cestovní ruch.

Celkem 77 ubytovacích zařízení se zapojilo do projektu „Voucher odměna pro zaměstnance, podpora cestovního ruchu“. Provozovatelé hotelů a penzionů, kteří projevili zájem se tímto způsobem na poděkování zaměstnancům v první linii podílet, mohli vloni předložit žádost o dotaci do zmíněného programu.

V ubytovacích zařízení měli odměnění pracovníci zdravotních a sociálních služeb možnost použít voucher v hodnotě 3 500 korun. Ten mohl pokrýt nocleh nebo doprovodné služby a musel být uplatněn od 1. září 2021 do 30. června 2022.

„I díky tomu se nám ve Zlínském kraji podařilo cestovní ruch opět nastartovat a dostat jej zpět na čísla a hodnoty z období před covidem,“ zhodnotil náměstek Lubomír Traub.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x