Cestující mohou žádat o novou čipovou kartu na dopravu ve Zlínském kraji

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Cestující si mohou zažádat o novou čipovou kartu Zetka, která je platná u všech linkových dopravců v závazku Zlínského kraje. Slouží jako jednoduchá elektronická peněženka pro cestování po kraji autobusem a od letošního léta i vlakem, řekl serveru Zlin.cz náměstek hejtmana Radek Doležel.

Žádost o vydání karty je možné podat přes e-shop, nebo osobně v informačních kancelářích dopravců. „Je platná u všech linkových dopravců v závazku Zlínského kraje, tedy u dopravců Z-Group bus, což je bývalý Krodos bus, dále Arriva Morava, TQM – holding, ČSAD BUS Uherské Hradiště a Transdev Morava,“ vyjmenoval Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Karta bude sloužit jako jednoduchá elektronická peněženka pro cestování po Zlínském kraji autobusem a od letošního léta i vlakem, uvedl Doležel. „Cestující si mohou vybrat buď personifikovanou verzi karty, tedy se jménem a fotografií, nebo verzi anonymní. Na anonymní kartu ale nebude možné čerpat slevy z jízdného jako žákovské, seniorské a podobně,“ upozornil Doležel.

Přes e-shop http://idzetka.cz lze podat žádost vyplněním elektronického formuláře a nahráním pasové fotografie. „Karta bude vystavena do 14 dnů, žadateli přijde poštou nebo si ji bude moci vyzvednout v některé z informačních kancelářích dopravců,“ poznamenal Vandík. Jsou například v Uherském Hradišti ve Velehradské ulici, v Uherském Brodě Pod Valy v Kroměříži, v Holešově i Vsetíně v Nádražní ulici, ve Zlíně v ulici Trávník nebo v Rožnově pod Radhoštěm v Chodské ulici. „V případě podání žádosti přímo v některé z informačních kanceláří zde budou žádosti přijímány postupně podle harmonogramu. Tiskopis bude možné vyplnit předem elektronicky nebo i na místě. K jeho podání bude žadatel ještě potřebovat pasovou fotografii a bude-li chtít získat slevy, musí ještě doložit i svůj věk,“ řekl Vandík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x