Chceš si zazávodit na trati, kde běhá jen dostihový kůň? Stačí zamířit do Slušovic

Na dostihovce ve Slušovicích budou zápolit běžci i děti. Foto: Běhy Zlín
SLUŠOVICE - Na slušovické dostihové dráze to bude v sobotu 27. května žít. Zdálo by se, že tady jako obvykle proběhnou závody dostihových koní, opak je ale pravdou. Vyzkoušet si na vlastní nohy trať a překážky budou tentokrát moci běžci i děti.

Nadační fond pro rozvoj a podporu Slušovic ve spolupráci s Běhy Zlín nabízí jedinečnou možnost zazávodit si poslední květnovou sobotu na dostihové dráze ve Slušovicích. Proběhne zde krosový běžecký závod Velká Běžecká Slušovická aneb po dostihovce pro charitu. Hlavní závod bude mít délku pět kilometrů a mimo travnaté dostihové plochy zavede běžce na proutěné překážky, Slušovický skok připomínající známou irskou lavici i do startovních boxů.

Na trať se mohou vydat také běžci, kteří si nevěří na pětikilometrovou distanci. Aby si i oni mohli vychutnat kouzlo dostihového závodiště, připravili pro ně pořadatelé 1,5kilometrovou trať. Lidový běh je vhodný jak pro dospělé, tak i pro děti a mládež.

Na nejmenší účastníky akce čeká bohatý doprovodný program. Děti se mohou projet na ponících a čtyřkolkách, nechat si pomalovat obličej, ale hlavně mohou vyzkoušet pravý dostihový závod s dřevěným koníkem.

Po vyhlášení vítězů proběhne ještě jeden speciální „souboj“, který má významný charitativní podtext. Výherce v tombole si tentokrát hlavní cenu neodnese, ale může přímo odjet na skútru Maxon Matador 125. Každý startující získá lístek do tomboly a další lístek za každých 50 korun dobrovolného příspěvku na charitu. Lístek do tomboly si na místě může koupit každý účastník akce, aniž by musel závodit.

Celým výtěžkem z příspěvků do tomboly se podpoří i dívka, osmnáctiletá Mariana Vaněčková, které osud nedopřeje podobné zážitky. Finance jí pomohou alespoň k lepšímu, kvalitnějšímu životu, a proto má tato akce smysl.

Více informací o Marianě Vaněčkové i o Velké Běžecké Slušovické najdete na webových stránkách behyzlin.cz.

Zdroj: Běhy Zlín

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x