Třeba na kurzy pečení frgálů, které Resort Valachy organizuje už několik let, míří do Velkých Karlovic lidé ze všech koutů České republiky.
„Pořádáme je pravidelně v létě i v zimě a v dalších měsících příležitostně. Kurzy mají mezi lidmi velký ohlas a rády si je objednávají i firmy, které k nám jezdí na školení, a je to pro ně netradiční teambuilding,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy.
Velký zájem ze strany veřejnosti inspiroval organizátory kurzů k tomu, aby jejich portfolio rozšířili. Volba padla vcelku logicky na tradiční halušky s brynzou a slaninou.
„Tento pokrm je obecně považován za především slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněl i v našem valašském regionu. Ani v našich hotelech nechybí ve stálé nabídce a těší se velké oblibě hostů,“ pokračuje Martina Žáčková.
Pokud jste ale spíše na sladké, pak pro vás bude lepší volbou kurz přípravy borůvkových knedlíků.
„Borůvkové neboli haferové knedlíky patří k nejtypičtějším a nejoblíbenějším specialitám valašské kuchyně. A abyste neměli dlouhou chvíli při čekání na vykynutí knedlíkového těsta, naučíte se v mezičase i skvělé hruškové chutney, které jistě najde ve vaší kuchyni pestré využití,“ láká Martina Žáčková.
Oba kurzy povede šéfkuchař Bistra Razula a valašský rodák Josef Tydlačka. Kurzy jsou vhodné pro dospělé i děti od čtyř let a jejich kapacita je 20 osob. Kurz přípravy valašských halušek je na programu v neděli 4. září, o týden později pak přijdou na řadu borůvkové knedlíky. Na kurzy je nutná předchozí rezervace.