Chcete proniknout do tajů valašské kuchyně? Ve Velkých Karlovicích vás naučí tradiční halušky a borůvkové knedlíky

Foto: Resort Valachy
VELKÉ KARLOVICE - Valašsko nejsou jen zvlněné kopce poseté ovcemi a romantickými chaloupkami, ale také tradiční pokrmy jako třeba frgály, borůvkové knedlíky nebo valašské halušky. Některá z těchto vynikajících jídel se budete moci naučit přímo ve Velkých Karlovicích pod vedením zkušených šéfkuchařů už začátkem září.

Třeba na kurzy pečení frgálů, které Resort Valachy organizuje už několik let, míří do Velkých Karlovic lidé ze všech koutů České republiky.

Pořádáme je pravidelně v létě i v zimě a v dalších měsících příležitostně. Kurzy mají mezi lidmi velký ohlas a rády si je objednávají i firmy, které k nám jezdí na školení, a je to pro ně netradiční teambuilding,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy.

Velký zájem ze strany veřejnosti inspiroval organizátory kurzů k tomu, aby jejich portfolio rozšířili. Volba padla vcelku logicky na tradiční halušky s brynzou a slaninou.

Tento pokrm je obecně považován za především slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněl i v našem valašském regionu. Ani v našich hotelech nechybí ve stálé nabídce a těší se velké oblibě hostů,“ pokračuje Martina Žáčková.

Pokud jste ale spíše na sladké, pak pro vás bude lepší volbou kurz přípravy borůvkových knedlíků.

Borůvkové neboli haferové knedlíky patří k nejtypičtějším a nejoblíbenějším specialitám valašské kuchyně. A abyste neměli dlouhou chvíli při čekání na vykynutí knedlíkového těsta, naučíte se v mezičase i skvělé hruškové chutney, které jistě najde ve vaší kuchyni pestré využití,“ láká Martina Žáčková.

Oba kurzy povede šéfkuchař Bistra Razula a valašský rodák Josef Tydlačka. Kurzy jsou vhodné pro dospělé i děti od čtyř let a jejich kapacita je 20 osob. Kurz přípravy valašských halušek je na programu v neděli 4. září, o týden později pak přijdou na řadu borůvkové knedlíky. Na kurzy je nutná předchozí rezervace.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x