Chirurgická jednotka intenzivní péče Vsetínské nemocnice má nový monitorovací systém

Foto: Nemocnice Zlínského kraje
VSETÍN - Chirurgická jednotka intenzivní péče Vsetínské nemocnice má nový monitorovací systém. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

Nový systém monitorování životních funkcí pacientů má jednotka intenzivní péče Chirurgického oddělení Vsetínské nemocnice. „Výměna byla velmi rychlá, bez velkých stavebních úprav. To je pro nás v současné době velmi důležité. Systém je uživatelsky příjemný s možností rychlého zaučení, obdobné sestavy má také interní JIP a nově také ARO, což nabízí možnost sdílení dat a vzájemných konzultací,“ uvedl primář oddělení Radim Slováček s tím, že monitory jsou u šesti lůžek, centrální jednotka v pracovně sester. „Systém umožňuje kvalitnější monitorování pacienta, ve stejný čas je možné sledovat více parametrů, v lepší kvalitě než doposud. Využívat můžeme i transportní modul, který je součástí stacionárního monitoru, lze jej jednoduše odpojit a transportovat s pacientem bez nutnosti přepojení kabelů, což usnadňuje převozy pacienta,“ dodal primář.

Dohromady s vybavením pro ARO, kam bylo dodáno pět monitorů a centrální jednotka, přišel monitorovací systém na více než 6 milionů korun. Vybavení bylo financováno prostřednictvím dotačních programů Evropské unie v rámci výzvy na Zvýšení kvality návazné péče na Vsetínsku.

Chirurgické oddělení, které si vyžádalo krátkodobé omezení činnosti kvůli pozitivnímu koronavirovému testu u jedné z lékařek, se již od počátku dubna opět věnuje nejen úrazům a akutním stavům, ale zajišťuje také onkologickou operativu střev a prsou pro pacienty ze Vsetínska a Uherskohradišťska. „Všichni lékaři, u kterých byla nařízena karanténa, jsou již v práci, obdobně je tomu i u sester. Všechny nařízené testy byly negativní,“ zhodnotil primář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x