Chtěl si zkrátit povinnou bezpečnostní přestávku, tak jel na kartu jiného řidiče

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Řidič nákladního vozidla si chtěl zkrátit povinnou bezpečnostní přestávku, a tak použil kartu jiného řidiče. Dopravní policisté však jeho podvod odhalili. Teď mu hrozí až dva roky za mřížemi.

V pátek o půl jedenácté dopoledne zastavili kroměřížští dopravní policisté řidiče nákladního automobilu Scania, který jel po dálnici D55 ve směru na Otrokovice.

Při kontrole policisté společně se zástupci Centra služeb pro silniční dopravu zjistili, že dvaatřicetiletý muž sedící za volantem použil při jízdě kartu jiného člověka. Cizí kartu vložil do tachografu předešlý den v 11 hodin v noci,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová a dodala, že muž jednal bez vědomí majitele karty.

Tímto jednáním získal přístup k počítačovému systému a neoprávněně do něj vložil cizí data, aby si zkrátil povinnou bezpečnostní přestávku.

Ještě v pátek si od vyšetřovatele oddělení hospodářské kriminality převzal záznam o sdělení podezření. Svým jednáním se dopustil trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací, za což mu hrozí až dva roky vězení,“ uzavřela Balášová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x