Chystá se jubilejní 50. ročník Letní filmové školy. Diváci si nepřejí rezervační systém

Foto: LFŠ
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Letní filmová škola v letošním roce chystá už své 50. pokračování! Milovníci kinematografie se do města v srdci Slovácka sjedou v termínu od 26. července do 1. srpna. Jubilejní kulatý ročník nabídne kromě pořádné dávky filmů také řadu speciálních eventů souvisejících s historií, hosty a lokacemi v okolí Uherského Hradiště.

Ačkoli se první ročník Letní filmové školy konal v roce 1975 v Písku, kořeny akce sahají až do roku 1964, kdy poprvé proběhl v Čimelicích Seminář filmových klubů. Původní uzavřená akce pro desítky zástupců filmových klubů se postupně rozrůstala a stěhovala, až nakonec v roce 1992 napevno zakotvila v Uherském Hradišti, kde v současné době vítá tisíce návštěvníků.

Organizační novinky, které pořadatelé festivalu pro jubilejní ročník chystají, úzce souvisí s reakcemi návštěvníků předchozího ročníku a výsledky dotazníkového šetření, ve kterém vyšlo najevo, že si návštěvníci Filmovky nepřejí rezervační systém.

Diváci tak při stejném počtu akreditací v prodeji jako loni mohou očekávat nový sál, více repríz atraktivních titulů a více projekcí denně, a to i poslední den festivalu, kdy se mimo kino Hvězda bude promítat v dalších sálech,“ informovala za tým médií a komunikace LFŠ Lenka Horáková a dodala, že posílen bude i management front tak, aby diváci po příchodu ke kinu věděli, zda se na danou projekci dostanou.

Vizuální styl Letní filmové školy vytvořila už poosmé grafická designérka Markéta Steinert. „Letošní vizuál je odrazem toho, co nás spojuje – vášeň pro filmy, kouzlo jedinečné festivalové atmosféry a 50. výročí Filmovky. Návštěvníky bude provázet jiskřivá červená barva a slavnostní typografie, které se propojují se vzpomínkami na Filmovku a s texty, které speciálně pro festival připravili zástupci české slam poetry Anatol Svahilec, Ellen Makumbirofa, Honza Dibitanzl, Jan Jílek a Ondřej Hrabal. Zároveň jsme pro vás do vizuálu ukryli spoustu malých odkazů na Uherské Hradiště a minulé ročníky,“ prozradila Markéta Steinert.

Prodej akreditací spustí festival na začátku června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x