Chytrý jako liška, na kurtu jak myška. Mistr republiky Marcel Bryška

Marcel Bryška. Foto: Tekuza
STARÉ MĚSTO, OLOMOUC - Tak to tedy tenisový klobouk hodně dolů. Marcel Bryška ze Starého Města dokázal velkou věc. V početné konkurenci více než padesáti tenistů se stal v Olomouci mistrem České republiky neregistrovaných hráčů. Sluší se připomenout, že vzhledem k silné a početné základně hráčů bez závodní licence jde o kvalitu více než vysokou a úspěch více než velikánský.

Marcel pochází z přátelské líhně Karla Zálešáka, mladce „zdarce kance“, muže, který pořádá léta parádní turnaje ve Starém Městě na Širůchu.

„Marcel je opravdu na pozici, kterou si zaslouží, je historicky nejlepším hráčem našich početných setkání, hraje výborný tenis a určitě by se neztratil mezi hráči, kteří nastupují pravidelně do soutěží pořádaných Českým tenisovým svazem,“ blahopřeje na dálku Karel Zálešák.

V Olomouci se na mistrovství republiky sešla opravdu silná konkurence, Bryška předčil všechny soupeře a ve finále si mohl dovolit vítězný pokřik. Porazil v něm loňského vítěze Schromma.

„Byly to tři nesmírně náročné dny, soupeři výborní, dal jsem tomu opravdu vše, vynechal jsem i soutěž čtyřher, stejně jako večerní společenská setkání. Myslím, že jsem byl v sedmačtyřiceti jedním z nejstarších hráčů, o to je pro mne úspěch cennější,“ hodnotil Marcel svůj možná životní úspěch.

Vítěz šampionátu teď bude moci potvrdit, že je králem i doma.

„Jo, jo, Marcel hraje parádně, zraje jako víno, čím starší, tím lepší. Na dvorci je chytrý jako liška a navíc běhá jako elektrická myška,“ směje se Karel Zálešák, pod jehož dohledem je český šampion tuto sobotu největším favoritem finálového turnaje „hard“ v areálu na Širůchu, kde se již léta ozývá legendární pozdrav „zdarec, kanec“.

Sám vítěz si ale není jistý účastí. „Mám to doma moc rád, bez debat, ale jsem opravdu hodně rozlámaný, tak uvidíme, každopádně kousek titulu patří i mým kamarádům tady na Slovácku,“ pohladil je nejlepší český neregistrovaný hráč.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x