Claireaux a Freibergs mizí ze Zlína

Valentin Claireaux (Foto: Zlin Press Jiří Zaňát)
ZLÍN - Hokejové kluby vzato koronavirově- ekonomicky zřejmě čekají těžké časy. Ve Zlíně se tak jako jinde, tedy vzhledem k omezeným finančním zdrojům spíše více než jinde, musejí chovat střídmě. Mezi odborníky tak není žádným překvapením to, co už se delší čas vědělo. Do přípravy už s týmem nenaskočí Francouz Claireaux ani Lotyš Freibergs.

Bezpochyby jde o dva elitní hráče. Dlouhovlasý mušketýr Claireaux sehrál 42 utkání, mezi útočníky skončil i tak v produktivitě třetí se 30 kanadskými body.

Zatím nevešlo ve známost, kam míří, Beranům bude šikovný i důrazný devětadvacetiletý forvard ale určitě chybět.

Což může platit v možná ještě větší míře o obránci Freibergsovi. Osmadvacetiletý spolehlivý i produktivní obránce vyhrál mezi zlínskými beky interní soutěž v kanadském bodování. Tři roky byl výraznou oporou. Během tří zlínských sezón nevynechal tenhle „ocelák“ jediný zápas. Ze Zlína zřejmě míří do brněnské Komety.

„Oběma hráčům za výborné služby děkujeme, přestože jsme jim nabídli velmi slušné smlouvy, chápeme, že jinde u nás či v evropských klubech, budou mít finanční podmínky ještě lepší,“ konstatoval zcela realisticky generální manažer PSG Berani Zlín Martin Hosták.

Podle informací z klubu je na odchodu i obránce Buchta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x