Corona cup 2020

Jana Přibylová (Foto: Plavecký klub Zlín)
ZLÍN - První červencový víkend roku 2020 byl velkým plaveckým svátkem. Plavecká špička České republiky v kategorii dorost a dospělí se sešla v pražském Podolí na venkovní padesátce, aby si poměřila síly po několikaměsíční coronavirové přestávce.

Mezi nejlepší plavce naší vlasti se kvalifikovalo 11 plavců Plaveckého klubu Zlín. Nakonec zde bojovalo o nejlepší umístění 7 statečných: Jana Přibylová, Miroslav Knedla, Adam Jiříkovský, Václav Jakeš, David Král, Jan Tomaštík a Jakub Skála. Všichni si vylepšili alespoň jeden osobní rekord.

Šlo a závod všestrannosti, kdy všichni plavci plavali 9 disciplín: 50 motýl, znak, prsa a kraul, 100 motýl, znak, prsa a kraul a 200 polohový závod. Vzhledem k pestrosti a náročnosti závodu se ukázalo, jak jsou naši plavci po nucené pauze připraveni.

Plavecký klub Zlín se má čím pyšnit. Má hned 2 stříbrné pozice v celkovém součtu FINA bodů v kategorii mladší dorost a to díky Janě Přibylové (ve svém ročníku suverénně nejrychlejší) a Miroslavovi Knedlovi. Oba jmenovaní také pokořili limity do národního reprezentačního družstva juniorů na sezónu 2020/2021.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x