Čunek: Krajský soud smetl žalobu proti nové nemocnici

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - Ve středu 3. června 2020 pravomocně zamítl Krajský soud v Brně žalobu Libora Lukáše, Jaromíra Bernátka, Jiřího Procházky a Lubomíra Nečase, kteří žalovali Zastupitelstvo Zlínského kraje a snažili se zpochybnit platnost rozhodnutí prosincového zastupitelstva při schválení výstavby nové nemocnice. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

„Krajský soud v Brně pravomocně celou jejich žalobu zamítl. Potvrdil tak, že postup při rozhodnutí Zastupitelstva Zlínského kraje o schválení výstavby nové nemocnice v prosinci 2019 byl v souladu se zákonem,“ okomentoval rozhodnutí krajského soudu hejtman Jiří Čunek.

Podle svých slov potíže od těchto zhrzených politiků očekával. Ale bude prý požadovat omluvu po Ministerstvu vnitra ČR. „Ministerstvo rozhodnutí o nové nemocnici také napadalo, ačkoliv vědělo o rozhodnutí Ústavního soudu, že takový způsob rozhodnutí zastupitelstva byl v souladu se zákonem. Teď soud jasně ukázal, že ministerstvo nemělo pravdu,“ doplnil Čunek a dodal: „Jsem rád, že studenou sprchu zmínění pánové dostali ze strany soudu na místě a snad od podobných předvolebních taškařic upustí.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x