Cyklo-běh za Českou republiku bez drog dorazí do Zlínského kraje

foto: Projekt Cyklo-běh za ČR bez drog
ZLÍNSKÝ KRAJ – Největší pravidelná protidrogová kampaň, která je zároveň spojená se sportem, dorazí do Zlínského kraje. V úterý 14. června cykloběžci postupně navštíví Rožnov pod Radhoštěm, Vsetín a Zlín.

Cyklo-běh za Českou republiku bez drog je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní, která je spojená se sportem. Akce chce upozornit na drogovou negramotnost u dětí a mládeže a usiluje o zvýšení protidrogové osvěty. A že jde o skutečně důležité poslání, dokládá také fakt, že letošní ročník je v pořadí už osmnáctý.

Akci organizuje občanské hnutí Řekni ne drogám – řekni ano životu. Organizátoři upozorňují, že k rozhodnutí dětí nebrat drogy vede cesta prostřednictvím včasného pochopení, co přesně drogy jsou a co způsobují. Důležitou součástí tak budou informační protidrogové kampaně a přednášky pro děti s názvem Pravda o drogách. Cykloběžci zároveň městům představí efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově a alkoholově závislé.

Slavnostní zahájení Cyklo-běhu proběhne v pondělí 13. června v Orlové. Zúčastní se jej stovky dětí, známé osobnosti a další hosté. Další desítky mladých sportovců potom společně s cykloběžci odstartují letošní turné.

Letošní trasa vede přes 41 měst Čech a Moravy a čítá více než 1 200 kilometrů. Tým 8 až 10 cyklistů-běžců urazí celou vzdálenost za pouhých 10 dní. A právě ve Zlínském kraji se zastaví hned v úterý 14. června. Postupně navštíví Rožnov pod Radhoštěm, Vsetín a Zlín. Odtud ve 14:30 hodin vyrazí směrem k Přerovu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x