Cyklostezka Bevlava se stala jedním z nejvýznamnějších počinů v cestovním ruchu

Cyklostezka Bevlava, foto: Jan Zainer
VALAŠSKO – Na konferenci Cestovní ruch ve Zlínském kraji 2023 si zástupci cyklostezky Bevlava převzali významné uznání. Cyklotrasa byla oceněna jako jeden z nejvýznamnějších počinů v turistickém ruchu za poslední tři roky.

V rámci konference, kterou ve Zlíně pořádala Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, si zástupci cyklostezky Bevlava převzali významné uznání. Jejich počin byl oceněn jako jeden z nejvýznamnějších v cestovním ruchu ve Zlínském kraji v posledních třech letech.

„Děkujeme za ocenění práce, kterou máme za sebou. V posledních letech jsme se soustředili hlavně na vybudování klíčových částí cyklostezky. Cyklisté si mohou užívat příjemnou a bezpečnou jízdu v úsecích mezi Ústím u Vsetína a Lužnou, mezi Valašskými Klobouky, Brumovem-Bylnicí a Svatým Štěpánem, na Slovensku potom od státní hranice po Nemšovou a dále na Trenčín,“ uvedl Jaroslav Baloušek, předseda Sdružení obcí mikroregionu Valašské Klobucko.

V současnosti se pracuje na dobudování dalších úseků cyklostezky. V letošním roce by se měl svého dokončení dočkat například úsek mezi Lužnou a Valašskými Příkazy, který milovníky cyklistiky provede krásami Hornolidečska.

Cyklostezka je jednou ze čtyř dálkových mezinárodních cyklotras Zlínského kraje. Jejích 50 kilometrů v budoucnu propojí příhraniční regiony. Pomyslně spojí také povodí řek Bečva, Vlára a Váh – odtud pochází i její název BeVlaVa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x