Dal policistovi pěstí, teď může jít za mříže až na čtyři roky

Ilustrační foto
HOLEŠOV – Začátkem července přijeli policisté prověřit oznámení o narušení občanského soužití v jednom z rodinných domů v Holešově. To se ale nelíbilo sedmatřicetiletému muži, který na jednoho z policistů zaútočil pěstí. Teď bude mít tento incident dohru, agresivnímu muži totiž hrozí, že si půjde sednout do vězení až na čtyři roky.

Začátkem července jela hlídka obvodního policejního oddělení prověřit oznámení, které říkalo, že v jednom z rodinných domů v Holešově dochází k narušení občanského soužití. Když ale policisté dorazili na místo a začali oznámení prověřovat, setkali se s nelibostí sedmatřicetiletého muže. Ten se z ničeho nic rozpřáhl a zaútočil pěstí na jednoho z mužů zákona.

Rozjela se tak krátká akce, kdy se muž pokoušel po prudké ráně utéct. Marně, policisté ho velmi rychle zajistili. Zranění si naštěstí z incidentu neodnesl nikdo.

„V průběhu prověřování navíc vzešlo najevo, že muž při svém úprku poškodil několik zaparkovaných vozidel. Je tak pravděpodobné, že budeme právní kvalifikaci rozšiřovat. Je také nutno zmínit, že muž byl pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ dodává mluvčí policie Radomír Šiška.

Teď agresorovi hrozí až čtyři roky za mřížemi, jelikož se dopustil trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

--> --> --> --> -->