Další dopravní omezení ve Vsetíně. Začíná přestavba přednádraží

Čilý stavební ruch na vsetínské železniční stanici se zintenzivní. Foto: Správa železnic – vizualizace
VSETÍN - V průběhu června zahájí společnost OHLA ŽS první etapu přestavby přednádražního prostoru, jejímž hlavním bodem bude budování podchodu pod komunikací na vsetínskou Nádražní ulici. Město do ní investuje zhruba 29 milionů korun.

PODCHOD POD NÁDRAŽNÍ ULICÍ

Zatímco Správa železnic už několik měsíců pracuje na přestavbě samotné železniční stanice, město se v uplynulých dnech připojilo zahájením přeměny zanádražního prostoru a naváže i první etapou přeměny přednádraží. „Společnost OHLA ŽS, která se stala vítězem veřejné zakázky, začne se stavebními pracemi v přednádraží během června. Jejich stěžejním bodem bude vybudování podchodu pod komunikací na Nádražní ulici, který propojí podzemní parkoviště Smetanovy obchodní galerie s dopravním terminálem, jehož stavbu nyní provádí Správa železnic. V prostoru dopravního terminálu navíc dojde k propojení městské části tunelu s tím, který Správa železnic staví pod železniční tratí směrem do zanádražního prostoru Na Lapači,“ přiblížil starosta Jiří Čunek. Součástí první etapy stavebních úprav přednádraží bude také osazení eskalátorů mezi podzemním parkovištěm Smetanovy obchodní galerie a Náměstím Jarmily Šulákové. Veškeré práce mají být hotovy do konce letošního roku.

OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA U POLIKLINIKY

Na rok příští pak radnice připravuje zahájení druhé etapy přeměny přednádraží. „Stavebně bude řešit veškeré komunikace, chodníky, cyklostezku a veřejné osvětlení v prostoru před dopravním terminálem a v jeho sousedství budovaným parkovacím domem. Narovnána bude mimo jiné Nádražní ulice a před budovou polikliniky vyroste okružní křižovatka s dopravním napojením na parkovací dům,“ informoval starosta a dodal, že na tuto druhou etapu radnice právě připravuje vyhlášení veřejné soutěže na zhotovitele.

NOVÁ DOPRAVNÍ OMEZENÍ V OKOLÍ ŽELEZNIČNÍ STANICE

První etapa stavebních úprav přednádraží si vyžádá dopravní omezení na Nádražní ulici v linii budoucího podchodu, kudy už oproti současnému stavu neprojedou ani vozidla dopravní obsluhy. „V případě obchodní galerie bude dopravní obslužnost zajišťována z Nádražní ulice směrem od křižovatky s ulicí Žerotínovou,“ ubezpečil starosta.

Další dopravní omezení čeká motoristy v nejbližších dnech v prostoru vedle nynější výpravní budovy směrem k Trávníkům, který je nyní využíván jako odstavná parkovací plocha. Motoristům bude uzavřen. „Od úvodu června na vjezdu do tohoto prostoru probíhá stavba kanalizace. Od pondělí 12. června pak budou na této ploše instalovány buňky, jež do doby zprovoznění dopravního terminálu poslouží k provizornímu odbavování cestujících vlakovou dopravou. Stávající výpravní budova, kde odbavování prozatím probíhá, totiž bude v průběhu letních prázdnin zbourána,“ řekl starosta.    

Zdroj: Michal Horský, město Vsetín

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x