Další podvedený senior. Muže z Kroměřížska zlákala „výhodná“ investice do akcií

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Už několik dní vyšetřují kriminalisté podvod spáchaný na seniorovi z Kroměřížska, který v domnění investic přišel o své úspory. Zlákala jej podvodná reklama na internetu.

Začátkem měsíce dubna byl osmašedesátiletý muž osloven reklamou na internetu ke zhodnocení svého majetku investováním. Klikl na odkaz a po přečtení jej uzavřel. Vzápětí přijal telefonní hovor, ve kterém se mu představil obchodní zástupce investiční společnosti, který jej přesvědčil k výhodné investici do akcií tuzemské energetické společnosti.

Převedl tedy požadovaný vstupní vklad pět tisíc korun na účet dle obdržených instrukcí. Poté byl kontaktován dalším pracovníkem, který ho nadále přesvědčoval k navýšení investic z důvodu lepšího zhodnocení,“ uvedl k případu policejní mluvčí Radomír Šiška.

Senior nelenil a umožnil údajnému investičnímu poradci vzdálený přístup do svého počítače pomocí stažené aplikace. Tímto krokem získal podvodník přístup i k jeho bankovním účtům v internetovém bankovnictví.

Za nějakou dobu podvedený muž zaregistroval neoprávněnou platbu za nákup na zahraničních internetových stránkách. Ze svého účtu mu byla stržena částka téměř sto tisíc korun,“ upřesnil Šiška.

Pachateli v případě jeho dopadení hrozí za trestné činy podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až osm let za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x