Dana z Prahy: tohle koupaliště je prostě paráda

Foto: zlin.cz
POZLOVICE - Patří k nejnovějším a taky nejnavštěvovanějším koupalištím ve Zlínském kraji. Koupaliště Duha na břehu přehrady v Pozlovicích pořád voní novotou, je znát, že je pečlivě udržované a dokonale se dá prohlédnout právě tehdy, když letos docela štědré sluníčko na chvíli povolí na intenzitě.

„Nám se tu moc líbí, je tu čisto, voda krásně teplá a my dokonce vítáme, když tu není nával. Venku i ve vodě je pětadvacet stupňů, báječně se tu s kluky vyřádíme. Jsme z Prahy, absolvujeme „tour de Morava“, manžela jsme nechali doma, ať si od nás odpočine, budeme mu vyprávět, že je to tu paráda,“ směje se přímo od bazénu paní Dana.

Už se mrkli do Beskyd, pokračují na Luhačovicku a lákají je také Bílé Karpaty, kam vyrazí v dalších dnech.

„My jsme si vybírali podle nabídek na internetu, chtěli jsme nějaké skluzavky a tobogány, tady je nainstalovaná webová kamera, tak byla volba jasná, pořádně jsme si prohlédli, do čeho takříkajíc jdeme,“ říká spokojená maminka.

Nával tu tentokrát rozhodně není, ale místní moc dobře vědí, že bývá. „Jakmile se na teploměru ukáže řekněme osmadvacítka, už se sem valí místní, ale především hosté z Luhačovic a Pozlovic. Míváme tu až sedm osm stovek lidí. Už v červnu to bylo s návštěvností výborné, slušný je i červenec. Kdybychom hodnotili první třetinu prázdnin, myslím, že by to vyšlo více než dobře,“ konstatuje mladý muž v pokladně koupaliště.

Podobná zařízení zažívají dobré časy i jinde. Kamerami nově vybavila společnost Avonet také koupaliště v Bojkovicích a brzy přibudou také v Hluku. Každý si tak může místo pro prázdninové osvěžení vybírat i tímto způsobem.

Vodní lákadla jsou u nás v kraji velmi rozmanitá. Lidé rádi jezdí i k přírodním jezerům. Ta nejnavštěvovanější jsou tradičně v Ostrožské Nové Vsi, Otrokovicích nebo v Novém Hrozenkově.

Také ve Zlíně mají zatím dobré zkušenosti, sezóna se vyvíjí slušně. Pokaždé ale buďte připraveni na prokázání se „proti -covidové“ způsobilosti jako třeba v areálu zimních lázní nebo na dalších koupalištích Na Zeleném a na Panoramě.

Záznamy ze všech on-line webkamer můžete sledovat 24 hodin denně na portálech zlin.cz a luhacovice.cz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x