Deset let za pervitin

foto: Policie ČR
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Trojici obviněných hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V jednom z rodinných domů na Uherskohradišťsku vyráběli pervitin.

Kriminalisté z Uherského Hradiště obvinili dva muže ve věku 28 a 45 let a jejich společnici ve věku 32 let z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Trojice se podle kriminalistů podílela na výrobě pervitinu. K tomu mělo docházet v rodinném domě na Uherskohradišťsku. V jaké obci se měly drogy připravovat, policie neuvedla.

Od prosince roku 2021 se mělo zmíněným pachatelům podařit vyrobit minimálně 370 gramů drog. Ty používali pro svou vlastní potřebu a pro své zákazníky. Ti se jim za jednotlivé dávky revanšovali jak jinak než penězi.

„Kriminalisté v rodinném domě provedli domovní prohlídku, při které zajistili velké množství věcí, které sloužily nebo měly sloužit k nelegální výrobě drogy,“ uvedla mluvčí policie Milena Šabatová.

Ani jeden z mužů nebyl v tomto oboru žádným nováčkem. V posledních třech letech byla dvojice za tuto trestnou činnost již odsouzena. Kriminalisté tak podali návrh na vzetí do vazby, což soud akceptoval. Na verdikt si počkají ve Vazební věznici Brno.

„Obviněná žena je trestně stíhána na svobodě. Podle zákona obviněným hrozí až desetileté vězení,“ doplnila Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x