Design, cirkusové aktivity i eko zónu nabídne festival všech Zlíňáků

Design, cirkusové aktivity i eko zónu nabídne festival všech Zlíňáků Foto: Živý Zlín
ZLÍN - Zámek a jeho okolí se v neděli 5. září promění v dějiště IV. ročníku Sousedského besedování. Od 14 do 18 hodin jsou připraveny aktivity pro rodiny, tvořivé dílny a workshopy, hudba, gastronomie i sport. Do akce se zapojilo přes čtyřicet komunit, organizací, umělců, kutilů a nadšenců. Čtvrtý ročník připravila městská kulturní agentura Živý Zlín.

Sousedské besedování nese podtitul Zlín na jednom místě. „Projekt vznikl před pěti lety za účelem stmelovat Zlíňáky, zdejší aktivní komunity, umělce i organizace. Jedná se proto o akci s nezaměnitelnou atmosférou, tvořenou jeho obyvateli,“ uvedla vedoucí Živého Zlína, Jana Kubáčová.

Vytvořit si květinovou dekoraci či šperk, vyzkoušet skákací boty, vyrobit ptačí budku, vylepšit si svůj šatník nebo si zahrát obří deskovou hru. To je jen zlomek připravených aktivit. Festival nabídne designovou prodejní zónu, tvoření, cirkusové aktivity, eko zónu, sport i charitativní prodej knih.

Máme ve spolupráci s místními organizacemi připravené velké množství aktivit. Nebude chybět malování na obličej, na tašky ani tetování hennou. Během odpoledne si můžete zacvičit akrobatickou jógu, je připraven cirkusový workshop, pro rodiče s dětmi pak dva pohybově hudební bloky Muzihrátek. Inspirace Zlín nabídne netradiční velké deskové hry,“ přiblížila program produkční Živého Zlína, Markéta Jančová.

Akce si klade za cíl upozorňovat na šetrné chování ke svému okolí. Eko zóna nabídne kromě osvěty také hry a tvoření. Součástí sousedského odpoledne bude velký dobročinný Knihomilský knižní výprodej. Polovina z celkového výtěžku bude věnována Mariánce Vaněčkové, kterou spinální atrofie upoutala na invalidní vozík.

Hudební program nabídne úspěšnou dvojici Markéta Vodičková a Filip Vítů, zlínskou kapelu Mers i oblíbené seskupení Latino jazz night. „Hudebně se propojí Sousedské besedování s festivalem Setkání/Stretnutie Městského divadla Zlín, a to skrze vystoupení skvělé kapely s osobitými texty pro děti i dospělé, Bombarďáci. To byste si neměli nechat ujít,“ uvedla Jana Kubáčová.

Čtvrtý ročník akce připravila městská kulturní agentura Živý Zlín. Ke spolupráci přizvala přes čtyřicet komunit, organizací, umělců, kutilů a nadšenců. Celou akci moderuje známý herec MDZ, Pavel Vacek.

Živý Zlín – kulturní agentura je organizační složkou Města Zlína. Sídlí na zlínském zámku. Jejím posláním je oživovat veřejný prostor města i zlínský zámek. V průběhu roku nabízí přes sedmdesát akcí pro všechny cílové skupiny. Další významnou akcí pro širokou veřejnost bude 24. 9. Lampionový průvod s ohňovou show. Pořadatelé připomínají návštěvníkům nutnost dodržet platná nařízení vlády související s onemocněním COVID-19.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x