Děti s kombinovaným postižením se mohou připravovat na školu

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Nový přípravný stupeň Základní školy speciální otevře Základní škola Zlín, Středová. Určen je dětem se středně těžkým mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami nebo poruchami autistického spektra, serveru Zlin.cz to řekla za zlínskou radnici Irena Orságová.

Výuka v přípravném stupni začíná ve školním roce 2020/2021. „Přípravný stupeň mohou u nás děti navštěvovat až tři roky. Nabízíme individuální přístup speciálních pedagogů, jejichž metoda výuky je zaměřená na komunikaci a pracovní dovednosti. Pro děti jsou připraveny třídy s novými interaktivními pomůckami a také školní družina se zájmovými kroužky,“ uvedla ředitelka Základní školy Zlín, Středová Věra Dernie.

Zápis dětí, které v průběhu školního roku dovrší minimálně pěti let věku, se koná 8. dubna 2020. Ve stejný den se koná i zápis do běžných tříd.

Žáci Základní školy Zlín, Středová 4694 na Jižních Svazích jsou děti s mentální retardací různého stupně a s dalším postižením, ať již tělesným či smyslovým. Školu navštěvují také žáci nevidomí a žáci s poruchou autistického spektra. ZŠ Zlín, Středová je jediným zařízením tohoto typu na Zlínsku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x