Děti ve Valašském Meziříčí zkontrolovaly 157 vozidel

Školáci asistovali policistům a strážníkům, zkontrolovaly 157 vozidel. Foto: web města Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Do ulic města vyrazila ve čtvrtek 30. září dětská dopravní policie. Školáci asistovali policistům a strážníkům při měření rychlosti, kontrole vozidel či dechových zkouškách.

Do oblíbené akce, kterou pořádá místní komise BESIP ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií Valašské Meziříčí se zapojily čtyři smíšené hlídky žáků 4. a 5. tříd. Ty pod dohledem policistů a strážníků kontrolovaly řidiče na ulicích Křižná, M. Alše, Kouty a v Poličné.

Děti pomáhaly s kontrolou technického stavu a povinné výbavy vozidel, používání bezpečnostních pásů či při dechových zkouškách na alkohol. Tradičním smyslem akce bylo představit školákům povinnosti řidičů a práci policie. Samotné řidiče pak měla upozornit na nezbytnost dodržování dopravních předpisů. Velké díky si zaslouží všichni příslušníci státní a městské policie, kteří s dětmi skvěle pracovali,“ nešetřila chválou místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Pro poctivé řidiče měly děti přichystány usměvavé „smajlíky“ a hříšníci obdrželi jejich zamračené protějšky. „Osobně mě mile překvapily reakce některých řidičů, kteří s dětmi nejen ochotně spolupracovali, ale dokázali jejich práci také ocenit. Skupinka na Křižné si tak vysloužila jako odměnu za kontrolu čerstvé koláčky a ovoce, což udělalo dětem velkou radost,“ navázala místostarostka Yvona Wojaczková.

Školáci pak společně s policisty a strážníky zastavili 157 vozidel a zjistili celkem 14 prohřešků. „Jednalo se například o zapomenutý řidičský průkaz či zelenou kartu, což byl častý nešvar. Ve dvou případech se podařilo odhalit propadlou technickou kontrolu, nepoužití pásů a jeden řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci o více než 20 kilometrů v hodině.  Tyto přestupky řešili policisté s řidiči udělením blokové pokuty nebo domluvou,“ doplnila Soňa Valchářová, vedoucí odboru dopravně správních agend radnice.

Děti obdržely trička nebo kšiltovky s nápisem Dětská policie a batůžek s reflexním prvkem. Nákup těchto odměn byl spolufinancován z dotace poskytnuté Zlínským krajem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x