Děti ve Zlínském kraji roušky ještě nesundají

Na odložení roušek si budou muset děti ve Zlínském kraji ještě počkat.
ZLÍNSKÝ KRAJ – Od úterý 8. června přestává ve většině krajů České republiky platit povinnost nošení roušek během výuky. Rozvolnění však neplatí pro Zlínský kraj, kde to současná epidemická situace zatím neumožňuje.

V krajích, ve kterých je sedmidenní incidence nákazy nižší než 25 nových případů na 100 tisíc obyvatel, přestává od úterý 8. června platit povinnost nosit roušku pro děti předškolního i školního věku a ochrana dýchacích cest není nutná ani v zaměstnání. Výjimkou jsou Jihočeský, Liberecký a Zlínský kraj, kde nařízení zakrývat dýchací cesty ve třídách i kancelářích zůstává dál v platnosti.

Máme 29 nových případů na 100 tisíc obyvatel. Ve Zlínském kraji tedy i nadále platí ochranná opatření a i děti ve školách musí dál nosit roušku. U nás je situace horší než v jiných krajích, a proto nesmíme v dodržování opatření polevit. Svědčí o tom i situace v Bánově, kde se vyskytla nákaza ve větším množství,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Hejtman tak upozorňuje na dvě ohniska nákazy britskou mutací covidu-19, která byla zjištěna v obci Bánov v okrese Uherské Hradiště. Krajská hygienická stanice Zlínského kraje proto uzavřela místní mateřskou školu a na základní škole bylo na pondělí a úterý nařízeno ředitelské volno. Dnešní testování žáků a personálu školy metodou PCR testů však nepotvrdilo větší výskyt nákazy, proto bude na základní škole od zítřka znovu obnovena výuka. Mateřinka však zůstane uzavřena i nadále, a to minimálně do 14. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x